Home » Авторски страници, Е-Списание

Ние сме с вас, където и да се намираме…

2013.02.22 Няма коментари
Spread the love

“НИЕ СМЕ С ВАС, КЪДЕТО И ДА СЕ НАМИРАМЕ

ЗА ЕДНА НОВА БЪЛГАРИЯ

От българите зад граница 

Лион, Франция”

13163_484677091594365_54229014_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е написал на саморъчно изготвен плакат Стефан Николов, един млад българин, който живее в Лион. Снимката, която виждате, има стотици  споделяния във Фейсбук.

“Мъчно ми е, че не мога да бъда сред вас!” е написал още този млад човек в социалната мрежа.

*

Споделяме неговото послание към сънародниците в Родината. Към всички нейни граждани, които показаха не само това, че в България има гражданско общество. Показаха и, че “Не се гаси туй, що не гасне”

Защото наистина е така. Това доказват и някои коментари, свързани с посланието на Стефан от Лион.

Eva Dancheva например пише: “И НИЕ СМЕ МАЛКА ГРУПА БЪЛГАРИ В АНГЛИЯ – КОИТО ВИ ПОДКРЕПЯМЕ – ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕМ ДА ПОМОГНЕМ ДА СИ ИЗВОЮВАМЕ ПРАВОТО ДА ЖИВЕЕМ И РАБОТИМ НОРМАЛНО В БЪЛГАРИЯ!”

Polly Markova от Перуджа, Италия, пише: “Искаме да покажем нашата съпричастност към събитията в България и да декларираме, че желаем пълна промяна на досегашната форма на управление”. Тя пише още, че: “БЪЛГАРИТЕ В НАПОЛИ СЕ СЪБИРАТ НА 24.02.2013 В 10.00 НА ПЛОЩАДА СРЕЩУ УКРАИНСКИЯ МАГАЗИН, ИНФОРМАЦИЯТА Е ПОДАДЕНА В ДРУГА ГРУПА. КОЙТО ИСКА ДА ПРОТЕСТИРА, ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРИЯ”.

Българи, живеещи в Испания, са организирали днес Протест в Барцелона в защита на българския народ.

“ДА ПОДКРЕПИМ ЖЕЛАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ПРОМЕНИ” –  това пък е надсловът, с който се организират наши сънародници в Париж. “Български студенти, граждани и чуждестранни приятели на България, живеещи в Париж, нека да покажем, че подкрепяме желанието на българския народ за промени. Нека се срещнем тази неделя в 15 ч. пред Нотр Дам, за да изпратим нашите послания и да покажем, че не сме безразлични към бъдещето на България, към скъпите за нас хора, които живеят там! Не сме искали разрешение за манифестация, затова идеята е да напишем транспаранти-послания, с които да се снимаме и да изпратим.”

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.