Home » българи зад граница, Избрано

Две варненки организириха протеста на българите в Лондон

2013.02.24 Няма коментари
Spread the love

Две варненки организираха българите, живеещи на Острова, да излязат на протест в подкрепа на сънародниците си. Те се събраха пред посолството ни Лондон в 14 часа българско време. Българите дори организираха предаване на живо, което можеше да следи в сайта на www.varnautre.bg.

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87412a9cab12025fd268e0fa8e9bde141a69

Снощи участие бяха заявили над 600 души. Въпреки студа в английската столица, българите днес излязоха да протестират и издигнаха плакати в знак на солидарност към сънародниците си. Точно като и на протестите по нашите ширини, протестиращите в Лондон скандираха “Българи – юнаци”. “Протестът е спокоен, хора излизат отпред, споделят мисли, идеи, изисквания и подкрепа. Очаква се зам.-консулът да приеме декларацията на протестиращите”, разказаха от Лондон за Varnautre.bg.

Плакати с надпис “We are with you” и “Да си върнем България” издигнаха сънародниците ни. В даден момент от тонколоните, озвучаващи протеста, прозвуча и Дунавско хоро.

Източник:  Varnautre.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.