Home » българи зад граница, Избрано

Българи от Виена изразиха солидарност с протестите в България

2013.02.24 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Елица Ценова

С плакати “Обичам родината, но мразя държавата”, “Дела трябват, а не думи”, “Край на апатията” около 30 човека се събраха днес по обяд пред българското посолство във Виена. Те искаха да изразят своята солидарност със сънародниците си в България и да подкрепят техните искания.

Организацията на мирната демонстрация бе дело на Мирослава Козлеков от Виена, която освен, че създаде група във Фейсбук, се погрижи и за спазване на всички законови изисквания за мероприятието.

Теодора Милетиева бе пропътувала повече от 230 километра, за да се присъедини към протестиращите и да изрази своето желание “България да бъде нормална и уважавана държава”.

След около 20 минути от началото на демонстрацията, обявена за 11 ч. местно време, от сградата на посолството излезе посланик Елена Шекерлетова. Тя благодари на събралите се за съпричастността към проблемите на хората в България и каза, че е готова да изслуша исканията на българите в Австрия.

zx450y250_2009200

 

 

 

 

 

 

 

Група от пет човека влезе в сградата на посолството и предаде писмо, което ще бъде препратено към президентската администрация. В него се настоява за въвеждане на директен избор на съдии, мажоритарен избор за всички важни постове, намаляване броя на депутатите, разследване на използването на европейските фондове, повишаване на жизнения стандарт на българите, стимулиране на малкия и средния бизнес, разбиване на организираната престъпност, прекратяване на корупцията.

По информация на БНР демонстрации на подкрепа са били проведени и от българите в Барселона, Испания, в Германия и в Гърция. Вчера в социалните мрежи беше обявено за готвени митинги пред българските посолства и другаде в чужбина.

 

Източник:  в. “Дневник”

Снимки:  Елица Ценова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.