Home » българи зад граница, Е-Списание

Българският посланик в Лондон се срещна с директора на британската Гранична полиция

2013.01.31 Няма коментари
Spread the love

По информация от българското Външно министерство, във връзка с проблемите при издаване на документи за достъп до пазара на труда в Обединеното кралство на български и румънски граждани, посланикът ни в Лондон Константин Димитров се е срещнал вчера с изпълнителния директор на Гранична полиция Роб Уайтмън. Британски власти са обещали да отговорят до две седмици на направените от българска страна предложения за подобряване на прилагания сега режим.

Предложенията се отнасят до изискванията към студенти в Обединеното кралство за подаване на заявление и изисквания по отношение на доказване на частна здравна застраховка, както и за улесняване на издаване на разрешение за работа за дипломирани студенти в британски университети, информират още от българското МВнР. За разрешаването на създалата се ситуация ще помогне и организирането на два приемни уикенда, в които около 200 души ще могат да подадат на място заявления (в гр. Шефилд), преди въвеждане на промени за повишаване на пропускателните възможности на центъра в Кройдън през април 2013 г. За да се улесни достъпът на информация на граждани и фирми по често срещани въпроси, е необходимо и актуализиране на страницата на британската Гранична полиция.

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.