2022-08-19

9 thoughts on “Проф. Янко Янков ще разкаже на Европа за българския геноцид

 1. Не обезкуражавайте все пак г-н Ников.

  Той може би също е един самотен боец срещу неправдите, ако съдя поне по текстовете, които изпрати до нашето издание, и по биографията му.

 2. Уважавам правото на всеки да има и да изказва собствено мнение по въпроси от всякакъв характер – стига да познава материята, която критикува. Не мога обаче да се съглася с лапидарното заключение на Никола Ников относно проф.Янко Н. Янков-Вельовски и Николай Колев-Босия.

  Не е редно да произнасяш експертно заключение за автори, от чието творчество си зобнал отгоре-отгоре. Защото, ако си беше дал труда да вникнеш в казаното, написаното и особено – в гражданската позиция на тези двама непоколебими сторонници на Истината, Правото и Справедливостта – едва ли би написал нещото, за което те отдавна знаят и неведнъж са заклеймявали.

  Така че – по-внимателно на виражите, уважаеми!

 3. Босия хвърля домати по парламента, окошарват го

  Николай Колев-Босия

  Николай Колев – Босия беше арестуван пред парламента.

  Известният дисидент беше задържан, защото хвърли развален домат по сградата на Народното събрание в знак на протест срещу ситуацията в държавата.

  Босия беше предупредил, че готви подобна акция, а полицията се беше подготвила и го очакваше.

  Според очевидци МВР е изпратило над 40 полицаи и жандармерия, за да се справи с Николай Колев. Босия бил предварително предупреден на не обстрелва парламента с домати. /БЛИЦ

 4. И проф. Янко Янков и Николай Колев – Босия са твърде многословни, заровени в конкретни проблеми, не отдаващи нужното значение на политическата причина – главната, довела до това състояние на БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО.
  ТАЗИ ОСНОВНА, ГЛАВНА ПОЛИТИЧЕСКА ПРИЧИНА СЕ ЗАКЛЮЧАВА В НЕОТКЛОННОТО ИЗПЪЛНЯВАНЕ от Всички Управляващи от 1944г. до днес, 2012г. секретните (тайните) изисквания на Инструкцишта за управление на окупираните от Съветската армия източно-европейски държави.
  Проф. Янков познава тази Инструкция, не зная дали Н.К.-Босия я познава. Очевидно и двамата не са оценили по достойнство нейното значение за интелектуално-управленския геноцид на обществото ни, в противен случай биха обосновали с нея всички свои претенции и бъдещи планове за ИЗХОД.
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ОПИТНА ЖЕРТВА НА РАЗРАБОТЕНИТЕ В КОРИДОРИТЕ КАКТО НА кгб (ИНСТРУКЦИЯТА) ТАКА И НА цру (РЕЧТА НА АЛЪН ДЪЛЕС) ПРИНЦИПИ ЗА ПОРОБВАНЕ И КОНТРОЛ НАД НАРОДИТЕ В ИНТЕРЕС НА СВЕТОВНАТА ПАРТИЙНА ИЛИ ФИНАСОВА ОЛИГАРХИЯ.
  ТОЗИ ГЕНОЦИД Е ПО-СТРАШЕН ОТ ХОЛОКОСТА, ЗАЩОТО ЛИКВИДИРА ДЪРЖАВНОПРАВНИТЕ ТРАДИЦИИ.
  ЕВРОПА ДЪЛЖИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОМПЕНСАЦИИ И ПОМОЩ, РЕАЛНА БЕЗКОРИСТНА ПОМОЩ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПОТЪПКАНИТЕ И ИЗКОРЕНЕНИ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНОПРАВНИ ТРАДИЦИИ, ГРАДЕНИ ОТ 1878г. до 1944г. БЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВНОПРАВНИ ТРАДИЦИИ Е НЕМИСЛИМ НЯКАКЪВ ОБЩЕСТВЕН ПРОГРЕС.

 5. искам достойно бъдеще за децата си.горе главата ,има достойни хора,но са смазани,ще им дойде смелостта и ще се възроди България,милата ми родина

 6. ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
  НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  ДО ПРЕЗИДЕНТА

  НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

  НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  ДО ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

  НА РАПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР

  НА БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

  ДО ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР

  НА БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО РАДИО

  ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

  Всички вие ръководите институции, които са пряко свързани със състоянието на страната ни за последните години. Затова и смятам, че вие сте основни виновници за ужасното състояние на страната и обществото.В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, слугинаж, деморализация. Празните приказки и театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин отделно.

  Преди време някой хвърли по Съдебната палата доматено пюре. Не одобрявам това по две причини. Първата е, че го направи през нощта и си закри лицето, за да не го познаят. Втората причина е, че не обяви причината за хвърлянето на пюрето.

  Аз ще направя това през светлата част на деня след като оповестя с това писмо всички вас, както и българските граждани относно причините за моите действия.

  А те са следните:

  За 23 години след вътрешнопартийния преврат не е направено нищо, за да могат българските граждани да живеят по-спокойно, по-заможно, по-сигурно и по-щастливо.

  Напротив!

  Българите напускат страната и отиват да живеят в други държави, където животът им е по-лек, по-сигурен, по-добре е заплатен труда им и здравето и образованието им са по-качествени. Напоследък започнаха да се закриват болници, цели екипи напускат клиники и отделения поради ниско заплащане, лоши условия на труд и административен произвол. България остава без най-добрите си кадри в здравеопазването. Предвид високата заболеваемост и върхови проценти на тежки заболявания липсата на достъп до качествени лекарства и лекарска помощ ситуацията стана твърде опасна за останалите живи българи.

  Бизнес климатът у нас също е на невероятно ниско ниво. Законодателството и изпълнителната власт изпълняват поръчки на монополите и картелите. Банките унищожават малкия и средния бизнес, а администрацията задушава производството на стоки и услуги. Всъщност, ако трябва да бъда още по-конкретен, у нас администрацията управлява, а не обслужва.Тя не работи за гражданите, а ги прехвърля на различни институции като топка за тенис.

  За образованието и културата не мога да кажа нищо добро. От година на година се експериментират все по-нискокачествени програми и учебници, които съвместно с настъплението на субкултурата доубиват бъдещето на младите хора. Високата безработица, включително и на висшисти е пряко изгонване на младите и енергични хора от страната.

  Полицията е корумпирана, бездействена и непрофесионална. Ръководството е затънало в корупция, слугинаж и прикриване на престъпления. Многократно съм писал за престъпления вътре в полицията, но не съм получил нито един отговор. Например, за директора на РУП-г. Раковски. Пълна тишина и безхаберие. Ние сме на първо място по брои на служители в МВР в Европа и на последно по ефективност. Предлагал съм на ръководството на МВР в някои софийски управления да дойдат с мен да им покажа къде се прави контрабанда, проституира и краде. Никакво внимание!

  Същата е ситуацията във МО, МИЕТ МВнР и останалите държавни институции. Същото е и в президентството, където бяха назначени партийни комунистически функционери и лица с ниски професионални качества.

  Същото е и в общините.

  В Съдебната система е още по-зле. Там справедливостта е изгонена от съдебните зали, а прокуратурата и следствието се занимават изключително с измъкване на пари срещу прикриване на престъпления. Тук не искам да давам примери, защото ще трябва да спомена цялата им дейност.

  В основата на това състояние е отказът на политическата класа да зареже стария комунистически модел на управление и да създаде нов модел със съответните стратегии и програми, с подготовката и повишаването на професионалната квалификация на работещите. Управлението е свръхцентрализирано и поради това недемократично и неефективно.

  Всичко това ме отвращава и ме принуждава да протестирам. За последните 30 и повече години се занимавам изключително с това, но търпението постепенно изчезва. Не съм спирал да пиша статии, фейлетони, сигнали и декларации. В тях поотделно и заедно съм описвал слабостите, липсата на професионализъм и морал, абсурдността на нашето съществуване в България. От цялата тази работа си заработих отказ от публикации по медиите, както и страх на журналисти да ме канят в техните предавания.

  ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

  Предвид това, че атмосферата у нас става все по-смрадлива от корупция, престъпност, беззаконие, деморализация, безотговорност, грабежи и липса на информация, реших да протестирам пред вашите институции по следния начин:

  На 20 ноември /вторник/ ще закупя от пазара 6 /шест/ развалени домата и ще ги разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

  След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила.

  Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси.

  Четвъртият домат ще бъде хвърлен от мен срещу съдебната палата. За моите съотечественици не е необходимо да обяснявам защо.

  Петият и шестият домат ще хвърля по БНТ и БНР поради това, че с нашите пари те обслужват една малка шайка от политически престъпници и мафиоти.

  Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под отговорност за хулиганство. Това, обаче, е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога.

  Знаете, че както поотделно, така и заедно за мен не сте достатъчно авторитетни, за да ме спрете. Ако употребите сила, ще ви съдя и ще ви осъдя.

  Няма да ви оставя на мира, докато не покажете програма за действие в близките 10 години ден по ден и не ми покажете програма за смяна на модела, както и административна, съдебна и политическа реформа на България. Понеже вие нямате такива програми, няма да преговарям с вас и няма да се съглася на компромис. Такъв компромис просто ще заздрави статуквото и ще обрече българските граждани на безбъдеще и оскотяване.

  Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието.

  Вървете по дяволите!

  14 ноември 2012 г.

  София Николай Колев-Босия

 7. Проф.Янко Николов Янков-Вельовски е разочарован от българският народ по същия начин както и Васил Левски(стр.115 от тефтерчето е написал-НАРОДЕ????.)
  Според мен в България има будно гражданско общество-народ(а не жалко население)който стои твърдо зад такива достойни българи като проф.Янко Николов Янков-Вельовски-но бедата е там че българският народ не познава и не е чувал и не знае за най-великия българин в момента.
  Има и ще се увеличават хората в България които ще застават зад теб в борбата за достоен живот.Г-н Янков вие сте нужен на България.
  Жив и здрав да си.Всичко хубаво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *