Home » Авторски страници

Обръщение на генералния консул в Чикаго във връзка с кончината на българския патриарх

2012.11.09 Няма коментари
Spread the love

Уважаеми Дами и Господа,

Вярвам всички Вие знаете тъжната новина за кончината на главата на Българската православна църква, Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим.

Бих искал да изразя своето дълбоко прискърбие по този повод и споделя с Вас тежката загуба на България. Патриарх Максим успя с цената на много лично търпение да устои на ударите, които трябваше да понесе нашата хилядолетна национална църква. С цялата си скромност и мъдрост, Негово Светейшество съумя да съхрани единството на Българската национална църква, без да потърси никаква лична облага за това.

С решение на Министерски съвет от 7 ноември 2012 г., 9 ноември 2012 г. (петък) е обявен за национален траур. В деня на националния траур между 14.00 и 17.00 ч. в Генерално консулство на Р България в Чикаго ще бъде открита траурна книга.

Нека почетем паметта на този свят българин!

 

Симеон Стоилов,

Генерален консул на Р. България в Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.