Home » Е-Списание

Картините и мечтите на Светлана

2012.11.21 Няма коментари
Spread the love

Светлана Георгиева е родена през 1982 г. във Велико Търново. Рисува, откакто се помня. Когато е в V-ти клас, нейни рисунки са използвани в предаването „Лека нощ, деца“ на Българската национална телевизия.

През 2006 г. Светлана завършва Педагогика на обучение по изобразително изкуство и Живопис, магистърска степен, във Великотърновския университет ”Св. Св. Кирил и Методий”. Преподава рисуване на деца, включително и на деца с увреждания.

Г-ца Георгиева и нейните ученици са участвали в републикански и международни конкурси и са спечелили много награди и грамоти. Сред тя е специално отличие и диплом от Международен конкурс „България и космосът” .

Светлана със своя приятелка от Африка

Светлана Георгиева не е правила досега самостоятелни изложби, участвала е със свои творби, съвместно с други художници, в художествени изложби във Велико Търново. Тя обаче участва в конкурси и проекти към ЮНЕСКО. И е избрана в началото на 2014 г. да направи самостоятелни изложби в няколко европейски страни.

Светлана вярва, че има смисъл в това човек да се стреми да се докосне до душите на хората и да им предаде нещо добро. Тя е млад художник, който има интерес и към живота и себеусещането на хората в Африка.

Според някои експерти нейни творби могат да бъдат използвани за създаването на пощенски картички, приходите от които да отидат за децата на Африка.

 

Повече информация за младата художничка и нейните творби може да се види в личния й сайт.

А това са репродукции на някои нейни творби:

“Лекция”

“Размисъл”, детайл

 

“Флора”

 

“Африканска сватба”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.