Home » Избрано

Дянков сред слабите финансови министри в ЕС

2012.11.23 Няма коментари
Spread the love

Финансовият министър Симеон Дянков остана извън класацията на британския делови ежедневник The Financial Times на най-добрите финансови министри в ЕС, поместена днес

 

Илюстрация: 37-ма Национална изложба на карикатурата

Класацията включва само 19 от 27 министри на финансите на ЕС, което означава, че не само Дянков, но и други седем негови колеги не попадат в подреждането на британския вестник.

Очевидно вестникът не споделя хвалбите на премиера и финансовия министър, че България е сред най-добрите страни в ЕС по фискална дисциплина.

В класацията, която се прави за шеста поредна година, начело е германският финансов министър Волфганг Шойбле, следван от колегата си извън еврозоната – ковчежникът на Швеция Андерс Борг. Третото място заема полякът Яцек Ростовски.

В подреждането попадат и финансовите министри на най-застрашените страни от еврозоната – Португалия (10 място), Испания (19), Италия (8), Гърция (17), Унгария (19).

Присъствието в класацията на министри от най-тежко закъсалите държави в ЕС за разлика от „отличника“ Дянков означава, че т.нар. успехи на правителството са незабележими в чужбина.

 

Източник:  в. „Сега“

(Заглавието е на Еврочикаго.)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.