Home » българи зад граница, Е-Списание

Позиция на Сдружение – „ДА“ относно срещата в Брюксел

2012.10.08 Един коментар
Spread the love

Колкото повече наближава срещата в Брюксел, организирана от евродепутата Емил Стоянов, под патронажа на вицепрезидентката Маргарита Попова, толкова повече се разпалват страстите между привърженици и противници на това мероприятие. За едните става дума за поредната театрална постановка, за другите – крачка към някакво ново положително начало. Понеже ние от Сдружение „ДА“ подозираме, че целта на управляващите е именно да се демонстрира разединението на емиграцията, заявяваме отново нашата позиция. Никой от нас няма да вземе участие в тази среща. Постъпваме по този начин, защото считаме, че един толкова важен и назрял проблем трябва да бъде обсъждан в България, пред българското общество и с негово участие. Въпреки това, Сдружение „ДА“ не призовава към бойкот, нито заклеймява участниците в тази среща. Ние сме против подмазвачеството, лицемерието и нагаждачеството. Ние не приемаме поканени емигранти да говорят вместо избрани представители на българите, живеещи в чужбина. Но на сънародници, които подкрепят нашите идеи, за парламентарна представителност на диаспората, го кажат в Брюксел или другаде, можем само да пожелаем успех. В това отношение, изказването на госпожа Петранка Стаматова (тук), направено по време на „Български дни в Чикаго – Есен 2012″, в което тя дава за пример организираната в София пресконференция от Сдружение „ДА“, срещу дискриминацията съдържаща се в българската конституция, ни вдъхва оптимизъм. Нейното ясно и неподлежащо на манипулиране изказване, показва, че макар и пръснати по различни краища на света, ние можем да застанем под едно и също знаме, в името на справедливостта и обединението на българската нация.

 

Сдружение „ДА“ – Демократична алтернатива

(официален сайт: www.kajeteda.com)

One Comment »

  • Христо Луков said:

    Прави сте да смятате така … България в този момент и при това правителство е мащеха и не може клакьори да говорят вместо вас.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.