Home » Авторски страници, българи зад граница

Почетен знак за българското училище към посолството ни в Лондон

2012.10.26 Няма коментари
Spread the love

На снимката отдясно наляво: Дарина Панайотова (МОМН), Лазар Додев (МОМН), Снежина Мечева (директор и преподавател), Здравка Момчева (преподавател), Стоян Иванов (МОМН).

От 17 до 21 октомври 2012 г. в Българското училище към Посолството на България в Лондон се проведе мониторинг от Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН).

Комисията, водена от г-н Лазар Додев, остана напълно удовлетворена от това, което констатира при проверката, и даде предварително висока оценка на дейността на училището.

Особено приятно изненадани бяхме от факта, че ни бе връчен Почетният знак на МОМН като признание за дългогодишната и успешна дейност на училището.

С такъв почетен знак бяха удостоени и другите две български училища в Лондон, ръководени от г-жа Милена Везенкова: “Васил Левски” в квартал Баркинг и “Розова долина” в квартал Тотнъм.

Вярваме, че тези почетни отличия са признание не само за благородната дейност, която всички български училища във Великобритания извършват, но и за постигнатото от всички колеги по света. Убедени сме, че тепърва подобни отличия ще бъдат връчвани на още много светилища зад граница, които ние създадохме и обгрижваме, за да има Българско и отвъд Дунава.

 

Снежина Мечева
директор на Българското училище към Посолството ни в Лондон,
говорител на АБУЧ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.