Home » Избрано

Двоен аршин за агентите – КС пусна ДС в БТА

2012.10.10 Няма коментари
Spread the love

Анелия Иванчева, Vsekiden.com

Двойният аршин влезе в действие и по отношение на БТА. Така да се каже в най-държавната ни медия, в националния ни информационен институт, където се държи всяка буква и цифра да са точни до абсолютност.

А пък българо-османската мерна единица за дължина „аршин“ е известна с разминаването си. Различна по големина – някъде около два лакътя, но в зависимост колко е дълга „отсечката“ от пръстите до лакътната става.

С двуякия аршин премери не кой да е, а Конституционният съд. Най-независимият, призван да обезпечи върховенството на Конституцията на България спрямо законите, другите актове на парламента и спрямо указите на президента на републиката, както официално гласи.

Аршинът бе пуснат в действие по отношение на друго „най“ у нас по отношение на нестихващия интерес – Държавна сигурност. А от сглобката БТА – ДС – КС изскочи възможността единствено в информационната агенция от държавните ни медии началници да могат да бъдат ченгета от бившата репресивна служба. Докато аршинът за БНР и БНТ определя точно обратното – ДС началниците – вън! Законът за държавното радиото и държавната телевизията го забранява.

Забрани го и Законът за БТА, но конституционните съдии го разрешиха. Иначе било дискриминация. Така в БТА няма да дискриминират началници, но пък в БНР и БНТ дискриминацията ще е законна. В крайна сметка кой аршин е по-прав всеки да си решава сам според любовта си към Държавна сигурност. Решенията на КС са окончателни и задължителни за всички, независимо на чия съвест тежат.

А в БТА традицията ще продължи – от малко повече от дузината баш шефове на агенцията, наричани ту главни, ту генерални – почти никой от деветосептемврийската ту революция, ту преврат насам да няма почти никой, необвързан с Държавна сигурност.

Така че вратата на генералния кабинет на БТА е отворена за всички ДС ченгета, изгонени от посланически постове, от министерски, от политически кабинети, зачеркнати още като кандидат-депутати и т.н.

Да заповядат и да ръководят агенционния информационен поток. . .

Из коментарите:

Н-1 Съгласен съм, че НРС е бардак. Но дори и в бардака проститутките не предават колежките си. НРС предаде своите офицери, като послушно им отвори досиетата по нареждане на БСП и националния предател Сергей Станишев. Това не е ли курвенско деяние, заслужаващо презрение?

Анти Само луд или фанатик днес би работил за тайните служби. Това са клонове на организираната престъпност. Всъщност с отварянето на досиетата бе казано на информаторите сред бандитите да си затварят устата, че ще им разкажат играта, като ги опозорят. Щото още има какво да се разграбва от тая държава и не бива да има информатори за грабежа. Затова нарекоха служещите на службите доносници. Така се прави първоначално натрупване на капитала – с открита кражба и парализа на ушите и очите на държавата. Медиите отдавна са купени.

Бивши НРС НРС е пирамида. Тя примамва млади хора в името на Родината, а ги кара да служат на мафиота Бойко Борисов и германския строителен спекулант Росен Плевнелиев. Мислете, момчета и момичета от НРС, на кого служите. Един ден може и вашите досиета да се окажат мръсни и да ви лустрират, както лустрираха нас, защото имахме глупостта да служим на червените бандити. Преди тъпака Бай Тошо управляваше, днес – неговият бодигард ни мачка. Но за разлика от простия Тошо, Бойко прави стотици милиони с Цветелинка. Егати съдбата!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.