2024-04-23

1 thought on “България – „съучастник” в геноцида на евреите?

  1. Акад. Благовест Сендов оспори тази нула и каза: „Цар Борис е изпратил 11 343, на унищожение в лагерите Треблинка и другите лагери в Полша.»

    Що се отнася до морала, повече от съмнителни са тия „моралисти”, които настояват днешни хора да признаят „вината” на някогашни.“

    „Още повече, че част от участниците в конференцията, които днес, със задна дата безстрашно размахват показалец, едва ли ще поискат да дискутират какво достойно действие извършиха самите те по време на комунистическия режим, в който живяха. Или напротив, без свян и угризения се възползваха от привилегиите си на деца на комунистическата номенклатура? Къде им беше тогава моралът, който днес така щедро раздават?

    Всъщност, няма противоречие, защото нито тогава, нито днес са се отличавали с морал. Иначе не биха правили опит да изопачават историческата истина. Демагогията никога не е спадала към моралните ценности, напротив.“

    Що се отнася до непотичния морал, той не би могъл да бъде друг.

    Ето, днес комсомолският секретар Росен Плевнелиев, „издигнат“ от заспалото българско население на поста „Президент“ на нелегитимната „република“ България (де юре царство, т.е. монархия), „издигна“ от своя страна внук на член на Политбюро на ЦК на БКП за „конституционен съдия“ („конституционен съд“ според нелегитимен проект на текст за конституция – нищо общо с Правото от юридическа гледна точка!).

    Що се отнася до акад.Благовест Сендов – населението, редовно приспивано с мантри за демокрация, благополучно е забравило кой спаси от тотално разобличаване в комунистическото Народно събрание режима на другарите. Когато Славчо Трънски беше започнал да вади кирливите им ризи, именно Благовест Сендов скочи и демагогски изрецитира Библията:

    -Всички съгрешиха и всички негодни станаха…“, – и така прекрати изявяването на истината.

    (За което другарите на „безпартийния!“ академик му се отплатиха подобаващо: народен представител, председател на Народното събрание, синекурен посланик в Токио, и пр.).

    Догодина идете и гласувайте – за когото и да е, само гласувайте – нали затова е демокрацията…

    После се сърдете на себе си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *