Home » Избрано

Агитират емигранти да се завърнат в страната срещу 3 хил. лв. заплата

2012.10.22 Няма коментари
Spread the love

Това е минималното възнаграждение, което могат да получат

 

Ивелина Баракова,  meganews.bg

Тотю Младенов ще агитира български студенти и млади специалисти, живеещи във Великобритания и Шотландия, да се завърнат в България. Министърът ще представи на трудовата борса в Лондон 11 наши фирми и банки. Техните предимства ще се покажат, а българите ще бъдат изкушавани да се трудят у нас срещу минимално възнаграждение от три хиляди лева месечно.

В инициативата ще се включат студенти, абсолвенти, специализанти, докторанти и млади специалисти, учещи и работещи в Обединеното кралство. В британските колежи и университети има близо десет хиляди наши сънародници.

Целта е те да получат информация за възможностите за работа в България и да комуникират пряко с български работодатели. Фирмите ще предложат на българските специалисти реални оферти за работа в разнообразни сфери на дейност, а най-ниската предлагана заплата ще бъде на стойност от три хиляди лева.

Освен това те ще бъдат консултирани от експерти за социалното и здравното осигуряване у нас, както и за данъчното облагане.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.