Home » Избрано

Пенсионери висят с часове за калпав боб

2012.09.26 Няма коментари
Spread the love

Стотици пенсионери и социално слаби хора от Плевен висяха близо 5 часа за по една торба със захар, боб, брашно, ориз, спагети, макарони, вафли и бисквити. Провизиите са от рекламираните вече няколко седмици по всички медии интервенционни запаси на ЕС и им бяха раздадени от служители на БЧК.

Висях от 5 часа сутринта на опашката за продукти. От висене ми прилоша тук. Сега виждам, че бобът в пакета е пожълтял, сигурно ще ври с часове. Ако не бяхме толкова бедни и зле в кризата, нямаше да чакам въобще. Но това е помощ за домакинството ми, споделя пред “Стандарт” 74-годишната пенсионерка Биляна Станчева. Жената живеела с мизерната пенсия от 112 лева. Цял живот работила в бившия месокомбинат в Плевен, но сега е в категорията на „най-нуждаещи се”.

Локомотивен машинист също споделя съдбата на съгражданката си Биляна. Той бил изхвърлен от железницата при съкращенията, но няма достатъчно години трудов стаж за пенсия. Възползвал се е от привилегията на възрастната си майка да вземе продукти за една седмица. Преживява от случайна работа като общ работник по строежи.

Подобна бе ситуацията и в столицата, където нашият фоторепортер засне огромните опашки от подгонени от недоимъка несретници. Те бяха дошли да вземат от прехвалените помощи, независимо от съмнителното им качество, за да преживеят поне десетина дни на макарони, вафли и бисквити.

Източник: БЛИЦ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.