Home » Авторски страници, българи зад граница

Има резултат от изпратеното Становище до президентството за срещата в Брюксел

2012.09.18 Няма коментари

ОБРЪЩЕНИЕ

от Велка Йордан-Йонкманс, Германия, Дюселдорф

 

Мили приятели и податели на „Становището“ ни до Президентството на Република България,

Както вече всички ние станахме свидетели, повдигнатият от нас глас не остана „глас в пустиня“.

Благодарение на някои медии, достоверно отразяващи събитията, се активираха многобройни български граждани по целия свят, които ни изказаха подкрепата си. Активираха се обаче и злонамерено настроени елементи и партии, но с друга цел – да саботират или омаловажат случилото се, да си правят пиар с нас, да се опитат да ни манипулират или пък да използват за собствените си цели резултата от действията ни.

А резултат има: Президентството реагира на нашето послание, удължи срока на записване за участие и заяви, че ще промени дневния ред на конференцията, като включи целесъобразни теми, които са важни не само за нас, а и за всички българи в България и по целия свят.

За продължение на идеите, изразени ясно в „Становището“ и в „Писмото-отговор до Президентството“, беше организирана „АБГ – Асоциация на българските групи“* с цел да обедини всички нас, членовете на общностите-податели, както и всички други групи, асоциации, инициативи, сдружения и общности, желаещи да се включат и ни подкрепят. Замисълът, ме изпълва с надежда, че нещата могат да се променят.

Приветствам създателите на АБГ, като им пожелавам много сили, енергия и себеотрицание в продължението на това благотворно дело, и ви призовавам да ги подкрепим.

Аз лично ще ги подкрепям, когато е необходимо, но за съжаление, поради напрегнатата ми работа и влошеното ми здравословно състояние, повече няма да мога да участвам така активно, както досега.

Пожелавам успех на АБГ, както и на всички други начинания с идеите на “Становището” и “Писмото-отговор” – обединение на нацията, равноправие между всички български граждани съобразно чл. 26,1 от Конституцията на РБ, премахване на всякаква дискриминация, участие на българските граждани по света в изборите в свои райони и секции и в управлението на страната, подобряване ситуацията в България с цел увеличаване завръщаемостта на емиграцията и спиране процеса на обезлюдяване на държавата – за благото на целия български народ.

 

С уважение,

Велка

———————————————————————

* „АБГ – Асоциация на българските групи“ може да бъде намерена във Фейсбук на следния адрес: http://www.facebook.com/AbgAsociaciaNaBlgarsciteGrupi

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.