Home » българи зад граница, Избрано

Маргарита Попова: Искаме да създадем условия за участие на българите в чужбина във всички политики

2012.08.26 Един коментар
Spread the love

Искаме да създадем условия за участието на българите в чужбина във всички политики, които правят правителството и българската държава. Това заяви в курортния комплекс „Албена” вицепрезидентът Маргарита Попова, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на г-жа Попова “българите и българските общности зад граница искат да участват във всички политики на българската държава и ние сме длъжни да им дадем възможност”.

„В противен случай, Стратегията на държавата за българите в чужбина ще остане един институционален механизъм, нещо, което урежда вътре институциите в държавата и нещо, което десетилетия наред е гнетило и е оставяло у българите в чужбина неудовлетвореност. Не ми се иска това да се случва и сега”, каза вицепрезидентът Маргарита Попова.

„Задачата ни е и да мотивираме младите хора да останат в България, но не по онзи старомоден начин „не излизайте, не отивайте навън”, а напротив: аз винаги казвам „отивайте по широкия свят, вижте там какво става, кой прави политика и как”, и с повече знания и умения, с много широки знания от утвърдените демокрации, който иска – ще се върне тук, който желае да остане там, би могъл да помага, ако ние имаме разумна политика за българите извън България, така че аз не бих им казала да не ходят. Нека да създадем условия в държавата, така че ако те се върнат, да могат да участват”, каза Маргарита Попова.

Вицепрезидентът Маргарита Попова участва в студентската инициатива „Летен университет 2012” в хотел „Добруджа” в курортния комплекс „Албена”. Вицепрезидентът изнесе лекция пред студенти от висши училища в цялата страна на тема „Президентската институция и взаимодействието й с другите власти”.

 

Източник:   focus-news.net

One Comment »

  • Tsenko Tsonev said:

    За “хубави” думи “лошо” време няма….

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.