Home » Авторски страници

Американският китарист Стенли Джордан ще изнесе концерт в Несебър

2012.08.30 Няма коментари
Spread the love

Виртуозният американски китарист Стенли Джордан ще изнесе концерт в Несебър на 02.09.2012 г. Той е доказана, световно значима фигура в съвременния джаз, с четири номинации „Грами”.

Още от старта на музикалната си кариера, едва на шест годишна възраст, започва да учи пиано, след което измества фокуса си към китарата. През 1981 г. завършва Принстънския университет със степен Бакалавър по специалност  композиране на дигитална музика (digital music composition). Стенли показва чрез своята музикална персона откритост, въображение, гъвкавост, уважение и смелост във всяко едно свое музикално начинание. Чрез класическите си шедьоври, преминаващи през соул и поп-рок и достигащи до джаз ширините, Джордан винаги може да пренесе слушателите в света на необятното. Той  разработва лично негова революционна система за записване на музика с числа, вместо ноти. Обикновено китаристите използват и двете си ръце, за да изсвирят всяка отделна нота, но идеята да свири на китара „с двете ръце независимо” дошла на Стенли от свиренето на пиано. Системата е уникална и би могла да промени световната музикална теория.

В началото на летния сезон музикантът бе на посещение в България, след което е останал дълбоко впечатлен от нашите кавалджии, китаристи и ансамбъла на „Бистришките баби”. Сега той е твърдо решен да проведе семинар у нас, на който да преподава на български китаристи своята уникална техника за свирене. В същото време, г-н Джордан ще обучава студенти, които да използват и преподават неговата уникална система за записване на музика.

Стенли Джордан неслучайно е избрал Несебър за арена на своето шоу. Според организаторите, именно Несебър е мястото, притежаващо необходимата атмосфера за събитие от такъв ранг. Джаз концертът на Джордан ще се реализира благодарение на подкрепата на общината и ще започне от 21:00 ч. на сцената на Амфитеатър в Старинен град – Несебър. Всеки желаещ ще може да си закупи билет на мястото на събитието.

 

Община Несебър

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.