Home » Избрано

5500 напират за митничари

2012.08.01 Няма коментари
Spread the love
-Абе ти ми дай Солунската митница...

-Абе ти ми дай Солунската митница...

София. Близо 5500 души са мераклии да станат митничари. Те кандидатстват за 151 свободни работни места в цялата страна, съобщиха от Агенция “Митници“. Това значи, че за едно място се борят средно по 36 души.

Най-много са желаещите да работят на Бургаската митница. Там автобиографии и молби за допускане до конкурса са подали 1113 души. Одобрени да се явят на тестовете са 927, като само 20 от тях ще бъдат назначени.

Варна се нарежда на второ място по брой кандидати с 1043.
Допуснатите до конкурса са 977, като за всяко от 20-те места се борят по 48 души.

Тройно по-малко са мераклиите да работят на Свиленградската митница. За 20-те свободни работни места там са кандидатствали едва 348 души, но на тестовете са се осмелили да се явят 245. Затова и шансовете на мераклиите да работят там са най-големи – 14 към едно.

Един от 21 ще се пребори за място на Югозападната митница, където до конкурса са допуснати 367 души, които се борят за 17 места.

Сравнително лесно ще е и за мераклиите да работят на Аерогара “София”. Шансът им да получат работата е 27 към 1.

До конкурса за 20-те свободни позиции на Столичната митница са допуснати 599 души от 666 кандидати.

Макар че само 414 души са допуснати до конкурса за звеното в Пловдив, конкуренцията там също е голяма, защото местата са само 10.

За най-големия брой места – 24, отпуснати за Русе, са кандидатствали 792 души, от които само 688 са допуснати. Изпитите ще се провеждат през целия август.

 

Юлияна Узаничева,  StandartNews

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.