2022-09-26

1 thought on “Покана за честване 100-годишнината от откриването на златното съкровище на кан Кубрат

 1. Българио бедна, СРАМ ме е да те погледна!
  След като набеден проф.-заслужил иманяр-доказан масон Ник Овчаров ще закара до седмици монголски шамани на Свещенната Мадара да скверничат на малкото ни останало духовно наследство на Богинята Майка-БогоРодица от предците ни, естествено с помоща на управляващите, то изпадам в духовен мазохистичен оргазъм относно „честватвуванията“ на Ханко. Хан Кубрат.
  За червените папагали: Така нареченият завет на Ханко с нарачът гьостерици е ИЗКОНЕН римски акт. Сопите се наричат ФАШИО и са символ на статута на определен римски чиновник. От наръча със сопите идва и ФАШИЗМА като понятие. Идва трудният въпрос: За чий му е на татламаканския кривокрак хан римско Фашио и откъде си го е краднал!?
  Понеже отговорът е оксиморон за целиат този набор от фондацийки и перачници на пари нека да погледнем историческите факти:
  В сайта на руските разузнавачи, чиято авторитетност трудно воже да се оспори,е публикуван предговорът към една книга от 1846г., на чиято книга те са спонсори в преиздаването и превеждането и на съвременен руски език:

  Сайт “Военная разведка”
  http://www.vrazvedka.ru

  Платонъ Лукашевичъ
  ЧАРОМУТИЕ
  или
  СВЯЩЕННЫЙ ЯЗЫКЪ МАГОВЪ, ВОЛХВОВЪ И ЖРЕЦОВЪ
  Печатать позволяется:
  с темь, чтобы по напечатанiи представлено было въ Ценсурный Комитетъ
  узаконенное число экземпляровъ.
  С.Петербург, 9 Сентября 1846 года.
  Ценсоръ А.Крыловъ.

  Пействам няколко интересни момента:
  1. В сие-то время Бялгарское (Фракийское) племя, занимающее и поныне почти всю Македонию и Северную Фракию, из своей почаромутности произвело Греческий язык.
  2. Brigi (истоть) = Бр5ги, брег (Илл.), гора; Phrigia (чаромуть) = ГOржва, отс. Горжянин (без койности), а множь. Гаржяне – Фригийцы.
  3. Прочитав на сём основании имя Глеб, получил – Белг; удовольствие моё было неизяснимо: это в Первобытном нашем языке 2-я, или сравнительная степень прилагательного бел, велик! Перешёл к Бялгарам и Фракийцам: Кардам = Мядрак, – ац; Rhoemetalkos = ключемер, Ключимир, – рж. Долго я ограничивался в чаромутии одними собственными именами. Однажды любознание заставило меня взглянуть на Греческий алфавит: не возможно было выразить моего удивления и восторга: казалось, алфавит сам сказал: О хвала тебё Мага слёда!… Я признал тогда Финикиян Славянами, и нашёл, что имя Annibal – Hannibal = яньбял, т.е. великий господин, схожо со словом бял – с чаромутным именем сына Кадмова: Labdakos = чадбял, кудбел – великий кудесник, чудодей. Наконец, развернув словари языков Греческого и Латинского, удостоверился, что они состоят из смешения Славянской чаромути с чарно славянской же истотью.
  Хайде сега големите ханковци и откровенни монголоведи да си пуснат бабината песен ХИМНА на Родопа: БЕЛА съм, БЕЛА Юначе…
  Не може да бъде! Това е поредната КОНСПИРАЦИЯ: Руснака от 1846г., след като царският цензур е прекарал книгата му пруз иглени уши, си признава за древният бог БЕЛ. Даже и македонците имали столица БЕЛА.
  А в песента на татаро-татламокано-праорионците се казва откровенно, че Богинята Майка е БЕЛА и нейният свещеннослужител е юнака-овчар.
  Нещо повече: Божественото семейство БЕЛ-БЕЛА да вземе да се пренесе и в пантеона на наследниците на троянският Еньо в Рим. Като Либер-Либера. Това е тотална КОНСПИРА§ЦИЯ. Толкова фондации и мераклии да водят башината дружина остават на сух комат ляб и студена водица.
  Нещо повече, внукът на Симеон, Светослав от Киев, да вземе да се обълне към майка си Олга с думите: Тясно ми е майко е дома(Киев), искам в средата на царството си – Преславъ. И той го прави – дори взима „СЪБОРНИКЪ“ на дядо си Симо и го носи в Киев а оттам до Петър1 тази книга е алфата и омегата „вси славяни“. Въпреки че там пише, че Христос е ПОДОБНОСУЩИЙ. Т.е. чисто първохристиянство-арианство и нищо общо с гръко-юдославието. Д-р Асен Чилингиров направи това историческо откритие, но никой днешен активист на фондация не ика да настъпва паричните потоци изпирани в „родолюбивите организации“.
  И последно: Съкровището от Украйна е голямо количество ирански предмети. Това съкровище е заровено близо до брега на реката и показва само едно – този който го е притежавал в него момент е бягал и се е отървал от скъпоценностите закопавайки ги на плитко и до брега.
  Това навява на мисълта, че съкровището е ограбено от собственика или собственика е бил на крачка от смъртта. Затова пък с „мемориала“, поредният осмоъгълен пето.уйник, се загробва за пореден път историята ни с поредният пирон в ковчегът и.
  P.S.
  В историческите източници няма нито Кубрат, нито ханове българи. Затова пък има Хорват или Хорбат, рекс, княз и цар.
  Не-случайно, в Имменника, се казва буквално, че българските князе преди да преминат оттатък Дунава, след кръвополитията на имп. Траян, извеждат потеклото си от асирийските царе.
  Нерде Асирия, нерде Гоби! – както биха се изказали комшиите.
  Синът на ХОР-Бат е Тривелий. Хорбат е прозвище. ХОРА е съвкупността на населението в дадена област-държава. Бат е оксиморон за татаро-татламаканците: на руски Батюшка е обръщение към свещенник, Батя -означава Бай на български. Батюшка е обръщение и към цар и княз при руснаците. Батко е обръщение в българският. Към кого? Естествено към монголският хан вярващ в Танакра.
  Тривелий спасява Е+вропа от исляма. Затова е канонизиран веднага от западната църква тогава. Има го и в българското православие, но брадатите кореми с крака не смеят да кажат че е българин. Защото по негово време монголските чобани са си пасяли кротко камилите в Гоби.
  Тривелий е ПРОЗВИЩЕ и означава ТРИЖДИ ВЕЛИК. Точно на Ерми е това прозвище. Ерми, кръстника на Дионисий-Велин с вода. Ерми Вестителят. Затова Патриарх Фотий обвинява българите в скитско безумие и елинско суеверие – Защото изповядват най-старата религия на Света – на Богинята Майка Бела-Бяла-Кибела, чието царство е на Земята и нейната небесна мъжка половина Бел-Бял-Слънце-Световид – БОГ ОТЕЦ.
  Техният СИН е Загрей-Дионисий-Сабазий в три ипостаса. Което означава цикличността на Живота. Живота на човеците.
  Стана много сложно…
  Друго си е равна степ, препускащи джигити на понита, шамани с наврени пера и …Танакра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *