Home » Избрано

Пушачите в България излизат на протест

2012.06.10 2 коментара
Spread the love

Пушачи от цяла България ще излязат днес на протест в различни точки в градовете си. Те ще изразят своето негодувание от забраната за тютюнопушене в заведения, нощни барове, работни места и офиси. Сбирката на недоволните пушачи в София е на пилоните пред НДК. Очаква се в протеста да се включат собственици на ресторанти, кафенета и нощни заведения.

Организаторите на демонстрацията припомниха, че след въвеждането на подобна забрана в Испания са закрити над 30 хиляди работни места, а много фирми са фалирали.

Забраната за тютюнопушене влезе в сила на 1 юни. Освен в заведения, цигарите са забранени в училища и детски площадки, на стадиони и летни кина. Санкцията при нарушение е от 300 до 500 лв./БЛИЦ

 

Илюстрация: Фейсбук

——————————————-

На 10.06.2012 г в 18.00 часа пред НДК Асоциация на българските пушачи и приятели във фейсбук огранизират публичен протест срещу забраната на тютюнопушенето в ресторанти, заведения и стадиони.

Нашите искания са да бъдат обособени заведения за пушачи и заведения за непушачи, като собственикът на всяко заведение да има право да определи от кой тип ще бъде. И където посещенията да бъдат свободен избор на всеки индивид.

Също настояваме тютюнопушението на стадиони да бъде допускано, когато не се провеждат спортни мероприятия. Настояваме законът за забрана на тютюнопушенето на закрити места да бъде преразгледан. /КРОСС

.

2 коментара »

  • anjela said:

    когато едно управление реши да въвежда някакви забрани трябва добре да прецени дали самото то може да ги спазва.дори и в най смелите си фантазии не мога да си представа Бойко Борисов и неговите министри наредени на тротоара пред някой елитен ресторант с цигари в ръка и при адски студ през зимата.след като те нe са сигурни че могат да го направят то да не принуждават обикновенните граждани да го изпълняват.

  • Зи said:

    Ами така драго anjela се намаля броят на пушачите. Само че пушачите са много нетолерантни хора! Хрумвало ли ти е че хората около теб не искат да ти дишат гнусния дим? Или че така ще се намали броят на пушачите (В България над половината деца на възраст около 14 години са пробвали цигари). Не те ли е СРАМ!?!? Да защитаваш пушенето в държава с топ брой пушачи в ЦЯЛА ЕВРОПА?!!?!? НЕ, НЕ ТЕ Е СРАМ!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.