Home » Авторски страници

Декларация на Родителски алианс до българския премиер във връзка с проектозакона за детето

2012.06.25 5 коментара
Spread the love

Родителски алианс, който включва неправителствени организации от София и страната, изпраща днес Декларация до премиера Борисов, в която отговаря на настояването на Български Хелзински комитет проектозаконът за детето да бъде внесен в парламента до края на мандата на настоящето правителство. Представителите на различните организации заявяват своята готовност за протестни действия в случай, че законопроектът бъде придвижен към Министерски съвет.

————————————————————

 

До:

Бойко Борисов

Министър-председател на Република България

Копие:

Тотю Младенов

Министър на труда и социалната политика

Копие:

Валентина Симеонова

Заместник-министър на труда и социалната политика

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Уважаеми господин Борисов,

Ние от Родителски комитет, заедно с долуподписаните организации, които присъединяват подкрепата си към настоящата Декларация, изразяваме категоричното си несъгласие с настояването на Български хелзинкски комитет Проектозаконът за детето да бъде внесен в Парламента до края на мандата на това правителство.

Нещо повече, според нас този проект няма място в парламентарната зала въобще. Мнението на част от законотворците в медийното пространство бе, че няма нужния консенсус в обществото, за да се продължи работата по законопроекта „за детето”.

Дори самият Вие, господин Министър–председател, декларирахте, че в Парламентарната зала няма да влиза закон, докато той не бъде одобрен от обществеността и не бъде постигнат консенсус.

През тази година в организираните от представители на властта и неправителствени организации кръгли маси, дебати и разговори, по категоричен начин се видяха сериозните слабости и уязвимостта на този законопроект. Голям брой родители от цялата страна и неправителствени организации протестираха, и по различни начини неведнъж изразиха  ясно несъгласието си с приемането на въпросния проект, както и с влизането му в Министерски съвет въобще.

Нашето желание е да бъде чут гласът на разума! Ние родителите сме гарант за развитието и бъдещето на страната ни и сме готови да спазваме нашите отговорности, като знаем, че най-важната от тях  е да отгледаме и възпитаме нашите деца .

Затова се обръщаме към Вас, господин Премиер, с ясен призив да чуете гласа на българските родители, които разчитат на здравия разум на Вашето правителство и са готови да отстояват правата си докрай!

 

1. Родителски комитет – София,

Петър Пеев

2. Гражданско сдружение “Асоциация общество и ценности”,

Стоян Георгиев

3. Национален лидерски форум,

Ангел Пилев

4.  Фондация “Възможности за всеки”,

Радослав Илиев

5.  Форум за съвременно образование,

Ваня Ангелова

6. Спортен клуб „Мишън“,

Атанас Петров

7.  Фондация „Мост на любов“,

Иво Койчев

 

София, 25 юни 2012 г.

 

—————————————————-

За повече информация и контакт:
Петър Пеев
моб. + 395 895 446 790  begin_of_the_skype_highlighting БЕЗПЛАТНО + 359 895 446 790  end_of_the_skype_highlighting
email:  [email protected]
web:  www.roditel.posterous.com
.

5 коментара »

 • Danilea Genova said:

  podpiswam

 • Георги Георгиев said:

  8. Георги Георгиев
  /подписвам и аз/

 • Snejana Benbasat said:

  подписвам

 • Борис Танушев said:

  БХК е организация създаваща привидност за граждански контрол върху институциите, за да може “от името” на обществеността да се прокарват проправителствени решения. Тя спекулира едновременно с названието си – препратка към акта от Хелзинки (за правата на човека) от 1975-та – и с организацията на наградни конкурси от вида на “човек на годината”, за изграждането на имидж легализиращ я пред обществото. На два пъти се бях обръщал към тях чрез електронния им адрес по случая с отнетите ми деца във Франция – дори не ми отговориха. А когато бащата на съпругата ми се опита директно да ги сезира от София, му дадоха да разбере, че не се занимават с подобни случаи. Сега обаче изведнъж се оказват компетентни по същите тези въпроси. Кого всъщност се опитват да излъжат тези марионетки преживяващи от благоволението на господарите си ?
  ————
  Присъединявам се и аз към Декларацията, както от мое име, така и от името на правозащитната френска асоциация Седиф, на която съм вицепрезидент.

 • Борис Танушев said:

  Малка справка за Красимир Кънев, председател на Български хелзинкски комитет (БХК), от която обаче се изяснява много за позицията на тази организация : Завършва философия през 82-ра в СУ и през 86-та защитава дисертация върху Херберт Маркузе – социолог марксист, противник на буржоазните според него концепции за обществото и привърженик на идеята за нерепресирана от реалността сублимация на желанията, което е на практика преобръщане на концепцията на Фройд за сублимацията. В скоби, идеята на Маркузе за неподтиснатото от действителността развитие на желанията на подрастващия индивид, с нещо да ви напомня философията на законопроекта за детето? Кънев през 89-та става говорител на създадения от Любомир Собаджиев Комитет 273. Собаджиев тогава е и председател на Движението за гражданска инициатива, от което през 90-та се отделя с новообразуваната Ера 3 Славомир Цанков, най-близкият до този момент негов сподвижник, който става коалиционен партньор на социалистите в 36-тото Народно събрание (първото след приемането на конституцията). Докато все още сътрудничи (90-та – 93-та) на президентската канцелария на Желев, през 92-ра Кънев става съучредител на БХК, период съвпадащ по време с «Боянските ливади» на Желев и предателството му към демократичната кауза!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.