2024-04-19

3 thoughts on “Германия със световен рекорд за производство на слънчева енергия

  1. Хм….
    Винаги когато се заговори за „зелена“ енергия т.е. НЕЗАВИСИМИ енергийни източници, ще се намери някой „сладур“ като brym (явно му бръмчи нещо в главата, но какво – само лекарите могат да кажат…)….
    Та малко пояснения за такива като него:
    1. Киловатчас – енергия произведена за един час….
    2. Ветроенергийните източници работят когато има вятър, не знам защо го свързва с нощта?!…
    3. Идеята на т.нар. „зелени“ източници според мен е преобразуването на някакъв вид ДАДЕНА НИ ОТ ПРИРОДАТА енергия в ел.ток…..
    Ясно е, че такива като горецитирания ламер винаги са дърпали техническия прогрес назад с глупавите си разсъждения (за съжаление в милата ни Родина е пълно с такива…)… Или пък обслужват някакви енергийни интереси?….

  2. Мисля че е налице едно силно изкривяване на фактите от технически некомпетентни лица…
    В публикацията не се казва за колко време са произведени тези \"над 20 гигават часа електроенергия.\" – ако е откакто е започнало производството на ел.енергия от фотоволтаични системи в Германия досега – сравнението е смешно и тенденциозно – само за миналата година АЕЦ Козлодуй е произвела около 16 GWh…
    Като оставим настрана факта, че фотоволтаичните източници работят само през деня и освен това енергията произвеждана от тях е с параметри, неотговарящи на стандартите за ел.енергия, остава проблема с изкуственото \"надуване\" на цената на енергията получавана от тях (и подобните им ветроенергийни източници – които пък работят основно само нощем от 2 до 6 часа)… с две думи налице е умишлено изкривяване и възхваляване на недотам ефективни технологии! Целта явно е в насочване на общественото мнение към възприемане и одобрение на \"далаверата\" възобновяеми енергийни източници…
    И все пак – и от тях има полза, но само като допълнителен, спомагателен източник на енергия – който за съжаление все още не е достатъчно добре технологично подплътен ЗАСЕГА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *