Home » Избрано

Може би живеем в “Черна дупка”?

2012.05.22 Няма коментари
Spread the love
Черна дупка

Къде е сега "Големият взрив" на "сингуларността"?

Американският физик Никодем Поплавски от Университета на Индиана твърди, че нашата Вселена представлява вътрешността на „черна дупка”, разположена в някаква родителска пра-Вселена.

В рамките на модела на Поплавски се постулира, че всички „черни дупки” могат да се разглеждат като входове в „къртичите дупки” на Айнщайн-Розен. Тези обекти представляват хипотетични тунели, съединяващи различни региони на пространство-времето.

Ученият смята, че другият край на „къртичата дупка” е свързан с „бяла дупка” – антипод на „черна дупка”, т.е. област на пространството, където никой не може да попадне. При това в „къртичата дупка” възникват условия, напомнящи разширяваща се Вселена, аналогична на наблюдаваната от нас.

Оттук следва, че и нашата Вселена може просто да се окаже вътрешна част на някаква друга „къртича дупка”.

Източник:   Bulgarian.ruvr.ru

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.