Home » Е-Списание

Когато „Шеврон“ влиза в БАН, друг не влиза…

2012.05.18 4 коментари
Spread the love

СЕКРЕТНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА „ШЕВРОН“
Геологическия институт на БАН, 16.05.2012 г.

Проф. Кристалина Стойкова като организатор и фейсконтрол на презентация на фирма „Шеврон“ в Геологическия институт на БАН. Същата проф. Стойкова представлява интересите на българския народ, по отношение на същата фирма „Шеврон“, като експерт в комисия на Народното събрание.
Младите мъже около вратата са били „командировани“ там специално за да не пускат граждани в цялата сграда на института на БАН. Не в залата, в която е била презентацията, в цялата сграда.

Бел.ред.:  Записът, който можете да видите по-долу, е взет от You Tube.

4 Comments »

 • крум фильовски said:

  ЗНАЙТЕ и НЕ ЗАБРАВЯТЕ!!!,ЧЕ: г-жа Кристалина Стойкова от “Б“АН, – най върлия! защитник на шистовия газ в България,е работила като ПЛАТЕН! консултант на фирма „Texaco“,фирмата осъдена и с ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА за 8.6 милиарда долара от Еквадор за замърсяване на водите и почвите. Фирмата „Texaco“ е закупена от Шеврон, която получи разрешениетo за проучване на шистов газ в България….

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AlZXSJgx2QHgJ%3Awww.bas.bg%2Ffce%2F001%2F0018%2Ffiles%2FKStoykovaCV-ban-bg.doc+%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%91%D0%90%D0%9D+%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82+Texaco&hl=en

 • крум фильовски said:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=128723153897557&set=a.128713227231883.16622.100002796199452&type=3&theater
  ……………… МЪКА…БОЛКА изпитвам аз…

 • Георгиева said:

  Добивът на шистов газ предизвиква рак в Германия:

  http://www.dokumentalni.com/?p=1691

 • Mariana said:

  Нов протест в София срещу шистовия газ

  http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/56891/nov-protest-v-sofiya-sreshtu-shistoviya-gaz

  Нов протест срещу шистовия газ ще има в София във вторник, 22 май. Сборният пункт е паметника на Патриарх Евтимий, началният час е 18,30 ч.

  Организаторите на протеста са от фейсбук групите срещу шистовия газ. Конкретният повод за новата вълна недоволство е гласувания от Временната парламентарна комисия текст за изменение на забраната за проучване и добив на шистов газ по метода на хидравличното разбиване.

  Наскоро временната парламентарна комисия гласува поправка, която на практика обезсилва забраната за проучване и добив на наша територия. Поправката обаче още не е гласувана в пленарна зала и не е влязла в сила. Спирането й е целта на протестиращите.

  Действащият в момента текст е: 1. Забранява прилагането на технологията хидравлично разбиване, хидравличен удар, хидравлично разпукване, хидрофракинг, фракинг и/или всяко друго наименование, което описва вкарването на смес от вода или други течни или гелообразни субстанции с химични съединения, елементи или компоненти, пропанти, флуиди, пропан, както и механични и/или органични пълнители, под налягане по голямо от 20 атмосфери под земята, при проучване и/или добив, с цел извличане на нефт или природен газ на територията на Република България.

  Промяната, която предлага временната комисия гласи: 1. Забранява прилагането на технологията на хидравличен разрив или всяка технология с друго наименование, която представлява ЕДНОВРЕМЕННО нагнетяване на смес от течности, химични добавки и механични и/или органични пълнители в сондажи, водеща до образуване на нови и/или разширяване на съществуващи естествени ПУКНАТИНИ или пукнатинни системи в ГЛИНЕСТИ нефто-газогенериращи скални формации, с цел извличане на нефт и/или природен газ от тях.

  Според организаторите на протеста новата редакция дава лесна възможност забраната да бъде заобиколена.

  Основният кандидат за проучване и добив на шистов газ у нас е американската компания „Шеврон“, широко рекламирана от посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Въпреки забраната „Шеврон“ продължава кампанията си у нас за шистовия газ, показва запис, заснет със скрита камера.

  На 16 май компанията е организирала тайна презентация на дейността си в геологическия институт на БАН. Клипът показва как природозащитници, които са разбрали за нея, не са допуснати в залата.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.