Home » българи зад граница, Избрано

ФСБ направи подарък на българско училище в САЩ

2012.05.21 Няма коментари
Spread the love

ФСБ днес

По случай празника на българската писменост и култура 24 май група ФСБ и звукозаписната компания “OO Аудио” дариха луксозното издание на албума “ФСБ.” на всички ученици в българското училище „Хан Аспарух“ в Северна Калифорния.

Освен CD-та с музиката на ФСБ изданието съдържа книжка със стиховете на Даниела Кузманова, Живка Шопова и Николай Кауфман на български и в превод на английски език.

Дарението бе поднесено от Марио Борисов, мениджър по интелектуалните права на “ОО Аудио”, по време на церемонията за официалното откриване на училището в присъствието на президента Росен Плевнелиев.

Българското училище „Хан Аспарух” отвори врати на 21 април. То е единственото по рода си в Северна Калифорния и се намира в сърцето на Силициевата Долина.

Откриването му е първата стъпка по пътя на реализиране на една много по-амбициозна идея, свързана с обособяването на Български културен и образователен център в района, който да служи на българската общност чрез създаване на възможност за обогатяване и запазване на българската култура и идентичност.

Източник:  Frognews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.