Home » Избрано

Да изчистим България от киселите г***ве

2012.05.09 Един коментар
Spread the love

8 ч. сутринта в Бояна, Витоша потънала в зеленина, небето синьо, екипът на “7 часа разлика” се събира, всички са в добро настроение, въпреки нещата, които биха могли да го развалят. Този ПРЕКРАСЕН млад екип, с който работя, е избрал да бъде позитивен за работата си, защото я харесва, защото вижда смисъл, защото има друго отношение към живота. Нещата, които не са ни наред, не са едно и две, всичко може да бъде по-добре и при по-добри условия, но ние сме щастливи, че работим заедно. Харесваме се един друг и сме благодарни, че това ни се случва.

Друг такъв екип няма.

Много искам да изчистя България от киселите г***ве, което е непосилна задача, но пък си заслужава борбата.

Който иска, чисти, който не иска, има теории и излишна плюнка с висока ацидност. Аз подкрепям всяка инициатива, опитваща се да обедини хора около нещо позитивно за околната среда. Дали бТВ е на Красимир Гергов или на някой друг, спечелил парите си с помощта на Държавна сигурност, в случая изобщо не ме интересува. Инициативата е добра и подкрепям ВСЯКА подобна инициатива от ВСЕКИ, който я създава. Ако беше създадена от БСП примерно, едва ли щях да я подкрепям публично, но и нямаше и да я громя и да пръскам отрова срещу нея.

Младите хора, които работят в бТВ и които са измислили тази инициатива, си вършат работата и се опитват да направят нещо полезно за околната среда. Това, че то е свързано с PR, е ОК. Чистотата, чисто метафорично се измерва и с помислите. Отивайки да чистя по тяхна инициатива, аз чистя за себе си.

Пропаганда, ще кажат много. Дреме ми как съдят позицията ми, ще кажа аз. Вашият съд прави вашия живот неприятен, не моя. Важното е на мен да ми е чисто:)

 

Милена Фучеджиева,

Milenafuchedjieva.blogspot.com

 

——————————————————————

Бележка на редактора:

Пускаме този текст на Фучеджиева, защото в него има нещо много свежо и вярно. И въпреки, че проблемът наистина не е да се изчисти България за един ден. (Каквато кампания поде bTV тази година, и която е вид продължение от кампания от м.г., когато София беше изчистена за един ден.) Може би на мнозина в България им липсва оптимизмът на Фучеджиева, защото не харесват работата, с която се препитават, или защото, в по-лошия случай, нямат такава. Но все нещо трябва да направят хората за света около себе си, не само за дома, в който живеят. И все от някъде трябва да започне да се оправя тази тъжна, малка България; и все някога не само младите хора с добра работа и енергия, но и разбогателите се в нея олигарси, трябва да се опитат не само да вземат, но й нещо да й дадат.

One Comment »

 • Nik said:

  “Който иска, чисти, който не иска, има теории и излишна плюнка с висока ацидност.”

  “Дали бТВ е на Красимир Гергов или на някой друг, спечелил парите си с помощта на Държавна сигурност, в случая изобщо не ме интересува.””

  “Ако беше създадена от БСП примерно, едва ли щях да я подкрепям публично, но и нямаше и да я громя и да пръскам отрова срещу нея.”

  Колко точно!

  Колко откровено!!

  Колко душещипателно!!!

  Наистина, парите не миришат…

  (Много важно, че са ограбени, плутократични, геноцидни;

  “Дреме ми как съдят позицията ми, ще кажа аз.”)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.