2024-04-19

1 thought on “Полк. Николай Марков: НСО охранява престъпните босове

  1. Шефът на НСО Димитър Димитров хвърли оставка. Новината бе оповестена тази сутрин. Малко по-късно обаче президентът Росен Плевнелиев разкри, че е приел оставката още в петък. Четирите дни на информационно затъмнение дадоха възможност на критиците да потърсят задкулисни причини в официалните „лични мотиви“ за напускането на Димитров.
    БЛИЦ потърси за ексклузивен коментар уволнения по Първаново време подполковник Николай Марков, който хвърли редица бомби със скандалните си разкрития за нереедностите в НСО.

    – Удовлетворен ли сте от оставката на шефа на НСО ген. Димитър Димитров, когото вие толкова критикувате? Смятате ли го и за личен успех?

    – Да, но не и по начина, по който беше направено. Оставка по “лични причини” се нарича задната “червена,” през която сме свикнали по времето на Тодор Живков да си излизат съгрешилите “герои”! Премиерът Бойко Борисов прояви политическа смелост да уволни по категоричен начин като свои съветници бившите шефове на НСО – ген. Румен Миланов и на НРС – ген. Кирчо Киров. Тази политическа смелост липсва в президенството.
    С “личните причини” на ген. Димитър Димитров се цели да се прикрият безобразията, които вършеше президентът Георги Първанов в службите.

    – Кой може да има такава цел?!

    – В президентството на много високо ниво в близкото обкръжение на президента има внедрена “червена” къртица, която иска да превърне Плевнелиев в “бронирана жилетка” на Георги Първанов. Той го съветва така. На този етап няма да кажа името му. Ако новият президент не се усети – от заявен реформатор, много скоро ще се превърне в “червен” заложник. Реформи се правят открито и категорично пред очите на българския народ и пред света. Другото е страх. Начинът, по който се започват реформите в службите с “личните причини” на ген. Димитър Димитров са фалстарт. В крайна сметка не е важно кой какво казва, както пише в Библията – по делата им ще ги познаем.

    – Как беше дадено от президента Първанов изключително високото звание на Димитър Димитров?

    Димитър Димитров стана ген.- лейтенат след курс във Военна академия, разпореден от президента Георги Първанов, само за да даде на един физкултурник и човек на ДС това изключително високо звание

    Валерия КАЛЧЕВА, БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *