Home » българи зад граница, Избрано

Маргарита Попова: Сърбия да реши българския въпрос в Западните покрайнини

2012.04.15 Няма коментари
Spread the love

В противен случай Сърбия не може да стане член на Европейския съюз, обяви вицепрезидентът на България Маргарита Попова при посещението си Българския културно-информационен център в Босилеград.

Тя се ангажира с ускоряване на процедурата за получаване на българско гражданство, както и с помощ за всички, които искат да кандидатстват във висши учебни заведения у нас, съобщи БНР.

Сърбия ще стане член на ЕС, обаче без решаване на вашите въпроси няма как да се случи това, каза Попова. Старите преписки, които бяха натрупани назад в годините, до май месец трябва да бъдат приключени. Можем, заедно със Софийския университет, да направим една кампания, която да разясни на хората какво могат, къде могат да го направят, добави тя.

Попова официално откри Международния детски великденски фестивал в Босилеград, който се провежда за 19-а поредна година. На него се събират деца от българските общности в Сърбия, Македония, Молдова, Черна гора и деца от България.

 

Източник:  Frognews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.