Home » Авторски страници

Конкурс за детска рисунка за децата от София и Чикаго

2012.04.07 Няма коментари
Spread the love

Столична община, Столична библиотека и фондация “Приятели на Чикаго” обявяват за втора поредна година конкурс за детска рисунка на тема “Моят град, моето семейство и моите приятели”. В конкурса могат да участват деца от София и Чикаго, които ще се състезават в две възрастови групи: от 7 до 11 години и от 12 до 18 години. Всяко дете може да участва в конкурса само с една рисунка. Конкурсът е открит и всеки участник трябва да посочи трите си имена, възраст, учебно заведение и имейл адрес.

Най-добрите рисунки ще бъдат включени в изложбата “Децата на София и Чикаго рисуват”, която ще бъде открита на 1 юни 2012 в Столична библиотека.

Рисунките трябва да бъдат сканирани и изпратени в дигитален формат на е-mail:

[email protected]

Резолюцията на изображенията трябва да е минимум 150 точки на инч (150 dpi), като най-добре е да бъде 200-250 dpi.

Крайният срок за изпращане на рисунките е 10 май 2012 г.

Kонкурсът и изложбата са в рамките на Дните на Чикаго в София, организирани за втори път в българската столица по инициатива на фондация “Приятели на Чикаго”. Целта на културните прояви по време на Дните на Чикаго в София, които се провеждат в навечерието на 4 юли – националния празник на САЩ, е чрез създаване на граждански партньорства да се популяризира българо-американското приятелство и сътрудничество и да се осигури обществена подкрепа за побратимяването на София и Чикаго.

Повече информация може да намерите на:

www.facebook.com/friendsofchicago и www.friendsofchicago.org.


.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.