Home » Избрано

“Easy визи” за САЩ от сряда, не е ясно кога визовият режим ще отпадне

2012.04.07 Няма коментари
Spread the love

От сряда се облекчава процедурата за получаване на виза от българи за Съединените американски щати (САЩ), но все още няма конкретен срок кога ще падне изцяло издаването им. Това заяви в интервю за “Дарик радио” американският посланик Джеймс Уорлик.

Процедурата ще се нарича “Easy визи”. Това е от интерес за българите, защото ще улесни още повече получаването на виза от страна на българите и също така ще насърчи още повече пътуванията на българите в САЩ, а също така смятам и инвестициите, каза още Уорлик.

Той нямал съмнения, че рано или късно България ще стане част от програмата за безвизов режим на САЩ, но не можел да прогнозира кога. Надявам се, това решение да бъде взето възможно най-скоро, допълни той.

Външният министър Николай Младенов пък обяви, че скоро ще приключат тестовете на електронната система на България за визови услуги. В момента я правим и се надявам до края на годината в основните ни посолства, поне в Европа, тя да бъде въведена, с което многократно по-бързо ще се обслужват българските граждани за всякакви видове легализации, заверки, които трябва да направят в едно посолство, обясни Младенов.

 

Източник:  в. „Дневник”

Бел.ред.:  Заглавието е на Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.