Home » Избрано

Павел Тренев, подсъдим за източване на $ 6 милиона, открит случайно чрез Гугъл и Еврочикаго?

2012.03.20 2 коментара
Spread the love

Подсъдимият за източване на $ 6 млн. от Централна кооперативна банка през 1995 г. и издирван от 2004 г. Палев Тренев най-вероятно се крие в Чикаго, разкри адвокатът му Сава Гергинов пред “24 часа”.

Делото срещу Тренев, който се счита за един от приближените до кръга “Орион”, се води задочно.

Защитникът преглеждал информациите в интернет за процеса и решил да напише 3-те имена на клиента си в Гугъл. Неочаквано попаднал на сайта “ЕвроЧикаго”, където Павел Иванов Тренев фигурирал в списъка с българите, заявили желание да гласуват на президентски избори у нас в края на октомври м.г. На страницата има линк, препращащ към външно министерство.

“За да може да гласува, най-малкото този човек е отишъл да подаде заявление в нашето консулство. Т.е. пребивавал е на българска територия, при положение, че цялата държава го издирва 8 г. и го съди задочно”, обясни адвокатът. Той е учуден, че мисиите ни в чужбина нямат списъка на лица с европейска заповед за арест.

Гергинов ще поиска на днешното заседание съдът служебно да провери дали Тренев е в Чикаго, на какъв адрес, лично ли е подал заявлението и дали е ходил да гласува.

За утре бе планирана и видеовръзка с Израел за разпит на Майкъл Чорни, който има забрана да влиза в България, но тя няма да се осъществи. Делото е пред финал. Разпитани са всички възможни свидетели, изготвени са експертизите. Остават единствено разпитите на Чорни и финансиста му Джоузеф Карам.

Според прокуратурата Павел Тренев е наредил от сметките на бизнесмена Майкъл Чорни да бъдат изтеглени $ 6 млн. Тренев изчезна малко след гръмна скандалът с парите на Чорни и се укриваше до 2001 г,, когато бе открит случайно при полицейска акция срещу автоапаши в столичния жк Дружба. През 2004 г. обаче отново избяга, след като го пуснаха от ареста.

 

Източник:   в. “24 часа”

Бел.ред.:   Заглавието е на Еврочикаго

2 коментара »

 • Марк Болдырев said:

  Ала може би това не е същия.

 • Mariana said:

  То затова има въпрос в заглавието.

  Но според една извадка от списъците за гласуване ставало въпрос за:

  Павел Иванов Тренев
  Постоянен адрес
  обл. Бургаска, 8300 г. Средец, ул. “Гео Милев” 19
  Место за гласуване в чужбина
  Чикаго, International Business Club, 6818 W. Belmont Ave., Chicago, IL 60634

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.