Home » Авторски страници

Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” поздравява новоизбрания президент на Германия

2012.03.20 Няма коментари
Spread the love

Поздравителен адрес до Йоахим Гаук от Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” – България, носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”

—————————-

 

До Йоахим Гаук
Президент на Германия

 

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н     А Д Р Е С

 

Уважаеми господин Гаук,

Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” – България, носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”, учредена под патронажа на президента на Германия проф. Роман Херцог, посреща с адмирации избирането Ви от Федералното събрание за президент на Германия.

Във Ваше лице свободните граждани на България познават правозащитникът от комунистическата ГДР, превърнал се в олицетворение на разкриването на истината за бившата тоталитарна диктатура.

Ние помним Вашите думи в София, на 20 юли 2006 г., пред конференцията „Паметта за миналото в името на бъдещето – за отварянето на архивите на тоталитарните секретни служби в България“: „Службите са обслужвали комунистическия елит и партията, а не гражданите, затова от тях трябва да се търси отговорност, когато са извършвали престъпления“.

Общественият съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” Ви кани отново да ни гостувате в София, на среща с представители на независимото гражданско общество – неудобно за политическата олигархия в България.

 

За Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”:

Петър Пенчев – инженер-математик, Пламен Димитров – историк, Петър Стаматов – редактор на www.eurochicago.com – САЩ, Атанас Чобанов – публицист и журналист в Париж – Франция

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.