2024-04-25

1 thought on “Клинтън: Обещавам, че САЩ ще са винаги с българския народ

  1. Информация на МВнР:

    „България и САЩ са стратегически партньори и съюзници

    Активните контакти от последните дни са доказателство за стратегическото партньорство между България и САЩ и поддържането на положителни и динамични двустранни отношения. Те са част от поредицата посещения на представители на американската администрация, започнали с визитата на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън в България на 05 февруари 2012г. Това подчерта заместник-министър Димитър Цанчев на срещата си днес с Мари Йованович, заместник-помощник държавен секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси, и Джеймс Таусенд, заместник-помощник държавен секретар на САЩ по въпросите на отбраната за Европа и НАТО.

    По време на днешната срещата бяха обсъдени въпроси от сферата на двустранното сътрудничество в областта на отбраната, сътрудничеството между България и САЩ в Афганистан и на Западните Балкани, предстоящата през май 2012 г. среща на върха на НАТО в Чикаго, както и ситуацията в региона на Близкия изток и Северна Африка. Особено внимание беше концентрирано върху темата за актуалната обстановка в Сирия, като участниците в срещата се обединиха около тезата, че е от изключително значение усилията на международната общност да бъдат фокусирани върху мерките за преодоляване на тежката ситуация в страната и защита на цивилното население.

    На срещата присъстваха още генерал-майор Марк Шислер от Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ и американският посланик в България Н. Пр. Джеймс Уорлик.

    7 февруари 2012“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *