Home » Избрано

Първанов с последно новогодишно обръщение, Борисов – на Нова година в МС

2012.01.01 Няма коментари
Spread the love

Президентът Първанов остави държавническите решения за след дванайсетия час

 

Президентът Георги Първанов не направи политически оценки за изминалата година в последното си новогодишно обръщение като държавен глава, както и какви държавнически решения са необходими през новата 2012 г. Той не намекна и какви са му плановете след напускането на поста, което ще стане в края на януари.

“Хората се нуждаят и очакват честна оценка и верни, лидерски държавнически решения, с които нацията да излезе по-единна и най-вече – по-силна от изпитанията. Но за това ще говорим след дванайсетия час”, каза Георги Първанов минута преди да настъпи Новата година.

Според него “2011 година беше трудна за нас, българите, за Европа и света”. Затова в посланията на лидерите са присъствали повече от всякога съчувствието и солидарността към онези, които са пострадали най-силно от кризата, каза Първанов.

Държавният глава благодари на народа за “разбирането, доверието и подкрепата през тези десет години”. “За мен наистина беше чест!”, заяви Първанов.

Той припомни писаното от поета Любомир Левчев за мистиката да си едновременно “малък и голям, играчка и звезда, подарък и дарител”. “И тогава може би ще осъзнаем, че не скъпите подаръци, а вярата и обичта са най-ценното, което любимите ни хора чакат от нас и то не само в празничните дни”, каза Първанов.

Президентът пожела да “надмогнем болката с повече вяра и мъдрост, да съберем сили да надвием пошлостта и агресията”. “Да се заредим с надежда, че и най-тъмните предсказания ще останат само предупреждения”, каза Първанов.

“Нека си пожелаем, с грижите на добри стопани да осигурим благополучието на дома, на семейството, на България, на всеки български гражданин, без значение от кой етнос е или каква религия изповядва. Нека да сме богати и силни с честност и почтеност, с чувство на справедливост, със самочувствието и достойнството, че и ний сме дали нещо на света! Да сме обичани и даряващи обич!”, завърши речта си Първанов.

Източник:  Mediapool

 

 

Борисов в кабинета си навръх Нова година

 

Премиерът Бойко Борисов посрещна Новата 2012 година в своя кабинет в Министерски съвет заедно с републиканските шампиони по бокс на Стоян Караманов и Шабан Надков. Те са от Дома за сираци “Свети Николай Мирликийски” в Благоевград.

Борисов почерпи журналистите с бонбони за Новата година и пожела на всички българи здраве, търпение и издръжливост през Новата година, защото щели да са им нужни. Иначе може би щях да си седя в нас и да гледам телевизия. Но чух идиотщини и реших – по-добре с тези лъвчета. Доволни ли сте?, попита Борисов

Да сме дисциплинирани, мобилизирани като нация. Докато другите се тресат, ние да успеем да прескочим този трап, наречен финансово-икономическа криза и в следващите години да станем средноевропейска държава, пожела си още Борисов.

 

Източник:  Фрог нюз

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.