Home » Авторски страници, Избрано

Как да посрещнем 2012 – годината на Дракона

2012.01.20 Няма коментари
Spread the love

Според Източния хороскоп високосната 2012 г е година на Дракона, на черния воден Дракон. Тя ще започне утре 23 януари 2012 и ще свърши на 9 февруари 2013 година.
Какво означава символът на годината? Черният цвят е цветът на космоса, на полярната нощ, цветът на водните дълбини. Според източния календар Драконът е първият от 12-те зодиакални знаци, затова според китайците. Годината на Дракона до голяма степен определя и какви ще бъдат следващите 12 години. “Според китайските вярвания драконът е пазител на богатството и дома, символ на могъществото, безгрижния живот и процъфтяващото бъдеще, казва Лиу Индзиъ. Отиващата си 2011 бе Година на заека, който носи късмет. За Дракона като огнено животно се смята, че е непредсказуемо, и затова и годината най-вероятно ще е такава. Драконът символизира късмета, космическата сила и положителното планетарно влияние, живота и напредъка. Той носи богатство, добродетел, хармония и дълголетие. Драконът е митичен, той може да бъде огън, злато и вода, но може да бъде унищожен за секунди, след което да се възроди от пепелта.
Освен това годината е високосна – тоест начало на нов 4-годишен цикъл, което означава, че както подредиш живота си сега, то ще продължи и през следващите 3 години.
Мъжете, родени в годината на Дракона, имат труден, но материално обезпечен живот, а жените са сговорчиви и трудолюбиви.Черният Дракон носи стихията на водния поток, носи решителни промени. Годините на Дракона са благоприятни, ако човек се стреми да върви напред, да проявява предприемчивост и целеустременост.
Тези години винаги са трудни, понякога уморителни, но винаги резултатни. Символът на 2012 година носи победи и награди, но заедно с тях, поражения и загуби. През годината са възможни природни катаклизми – земетресения, наводнения.
В същото време, в годината на Дракона може да се наблюдава силен прогрес в областта на демократизацията на обществото, както и в енергийния сектор.
Драконът е същество емоционално, решително, енергично и успех в годината на Дракона могат да постигнат хора, проявяващи тези качества в стремежа си към целта. Символът на 2012 година е своеволен, но честен, той не обръща внимание на дребните неща. Точно за него са думите: “Виждам целта – препятствия не виждам.”
С други думи годината няма да бъде спокойна и лека, но въпреки това ще донесе успех на онези, които не седят със скръстени ръце.
За родените в годината на Дракона 2012 година ще бъде успешна, това е годината на техния успех и победа.
На родените под знака на Мишката (Плъх) се препоръчва да кротуват и да се занимават с добри, хубави неща.
Волът ще бъде най-добре да си работи спокойно, без да се съблазнява от пищност и безмислен блясък, тогава символът на годината ще бъде благосклонен към него.
Тигърът в годината на Дракона ще бъде абсолютно доволен, той обича блясък и сияние. Заекът е желателно да не се показва твърде много от дупката си и главното е да запази спокойствие.
Змията както обикновено ще се държи мъдро, мирно и спокойно.
За Коня годината ще бъде успешна, тъй като и тя обича шума, блясъка, пищността.
Няма да бъде лоша годината и за Козата. Използвайки суматохата наоколо, тя постепенно ще увеличава своя дял.
Маймуната в годината на Дракона се чувства като “риба във вода”. Символът на 2012 се нуждае от нея, затова ще благоволи към нея.
Петелът няма защо да се страхува, в годината на Дракона може да прави всичко, което поиска.
Кучето е по-добре да се държи настрана и да не се вживява твърде много в това, което се случва. Неговото време ще дойде по-късно.
За Глигана блясъкът и пищността са неприятните моменти в годината на Дракона, за него ще бъде по-добре през 2012 да си осигури приятелска подкрепа.
Като цяло символът на 2012 година не е толкова страшен, колкото изглежда на пръв поглед. Запазвайте спокойствие и вървете напред. И Драконът ще бъде за вас само подкрепа.
В годината на Дракона преуспяват тези, които са дипломатични, мъдри и досетливи. Тази година ще е успешна за творческите личности и за тези, които умеят да пестят и умножават парите си, но не и за алчните. Годината на Дракона изисква пълна себеотдаденост, ентусиазъм и преданост към всичко. Всяка постъпка, дума и жест трябва да бъдат проверени, премислени и пресметнати. Драконът ще “изяде главата” на мързеливите и тези, които изпускат шансовете за успех, предложени от него. Бъдете артистични, подхождайте към решаването на проблемите творчески, търсете нестандартни решения. Само от онова, за което сте положили истински труд, ще пожънете успех. Не бъдете мнителни през 2012 г. Отървете се от безпокойството, то може да попречи на правилната ви преценка.
Според китайския календар зодия Дракон са родените през 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 г.

По-интересни факти за Дракона:
Зодиакален камък: аметист
Цвете: декоративен грах
Най-добри часове: 7-9 am
Сезон: пролет
Цветове: черно и златисто

Дракони са били: Сара Бернар, Жана д’Арк, Джон Ленън, Салвадор Дали, Йосиф Броз Тито, Ернесто Че Гевара, Франсоа Митеран.
В годината на Дракона се раждат решителни, целеустремени, емоционални и предани хора. Те се движат напред и нагоре, независимо от пречките, но винаги са готови да пожертват себе си заради близките си. Сред Драконите има много пълководци, мъдреци, творчески личности. Родените в годината на Дракона са честни и способни, никога не проявяват дребнавост и лицемерие. Стремежът към съвършенство ги прави взискателни както към другите, така и към себе си. Може да са раздразнителни и несдържани в думите си. Притежават различни способности, интелигентни и великодушни са. Според азиатските народи, знакът на Дракона е символ на четирите благополучия – богатство, добродетел, хармония и могъщество.
Няколко дни преди новогодишната нощ в Япония вече казаха сбогом на изминалата година на Заека и се подготвят да посрещнат новата година на Дракона. За разлика от останалите държави в Азия, Япония чества Нова година според западния календар на 1 януари.
Посрещането на Новата година – годината на Дракона, трябва да бъде пищно, за да бъде късметът с вас през цялата следваща година. Драконът обича лукса и изобилието.
На празничната маса трябва да има само пресни продукти. Духът на Дракона ще се впечатли от разнообразието в ястията на трапезата, както и на красивия им вид.
Гостите ще са изненадани, ако част от ястията се приготвят пред тях. Добре е ако на разположение има подвижно барбекю, което да позволи приготвянето на сочни пържоли пред гостите.
Ястията фламбе са препоръчителни за Новогодишната нощ, тъй като стихията на Дракона е огънят, въпреки че покровителят на 2012 година е Водният Дракон.
Колкото по-малко е обработена топлинно храната, толкова повече късмет ви очаква през годината на Дракона. Препоръчва се изобилие от пресни салати.
Задължително на масата трябва да присъства десерт от тиква. Оранжевият цвят е цветът на Дракона. Запечени парчета тиква с мед са подходящ десерт.
На новогодишната маса Драконът очаква да има различни видове риба. Не са допустими рибите от консерви. В годината на Дракона се сервира само храна, приготвена преди няколко часа, не преди дни.
Цветовите варианти за тоалети, с които можем да посрещнем Новата година, могат да бъдат няколко:
На първо място са поставени т.нар. водни цветове – черното, разновидностите на синьото. Естественият “драконов” цвят според китайския хороскоп е зеленият, затова акцентът в облеклото може да бъде поставен именно върху него. Допустими са обаче и различни съчетания – пъстрите, дори крещящи тоалети.
Драконът по принцип обича зрелищата и празненствата. За да решим с какво да посрещнем Новата 2012 година, трябва първо да определим приоритетите си. Ако искаме да имаме повече власт и влияние, трябва да изберем зеленото, но допълнено с оранжеви аксесоари.
Стремежът към пари трябва да ни подтикне да изберем тоалет в черно, съчетан със златно. За постигането на вътрешна хармония спомагат синьото и зеленото.
За да е достатъчно пищно посрещането на Новата година, за всеки от гостите трябва да има подарък, макар и съвсем символичен. Масата се украсява пищно.
Пищни украшения да има и по дамите, които празнуват Новата година. Драконът обича скъпоценните камъни и благородните метали.
Тази година не бива в никакъв случай да се посреща тихо и самотно пред телевизора. Колкото повече хора се съберят около празничната трапеза, колкото по-весело и оживено е общуването, колкото повече радост и смях има наоколо, толкова по-позитивна ще е годината.
А тъй като Драконът е същество, обожаващо шумните и впечатляващи тържества, не забравяйте да отблеязвате всяка една своя победа, всеки (дори малък) успех, гръмко, весело и с вкус!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.