Home » Избрано

ПАТРОНИ НА БЪЛГАРСКИ СЪБИТИЯ В ЧИКАГО ПРЕЗ 2012 ГОДИНА

2011.12.11 Няма коментари
Spread the love

Годишното отчетно изборно събрание на Българо-Американска Асоциация през месец декември 2011 година предложи да бъдат избрани Патрони на някои от по-значимите събития, проекти, програми и теми в Чикаго през 2012 година.

„Патрон” е лицето, което със своята популярност и авторитет създава вярна представа и очаквания за сериозни и интересни, полезни по същество дейности по времето на събитие. Това е така да се каже «СТОПАНИНЪТ» на събитието. От неговото умение да подреди програмата, да събере интересни и ерудирани участници, да представи пред медиите и очакваните посетители полезното и атрактивното, с което те ще се запознаят, зависи успехът на делото. Твърде често Патронът се явява и спонсор на съответното събитие. По време на подготовката той участва и в кампанията по осигуряване на необходимите средства и атрибути. Българо-Американската Асоциация е успявала досега да предостави този отговорен за успеха на най-популярните събития от дейността на събитията пост, на безспорно подходящите хора. Те имат големи заслуги за всичко положително, на което станахме свидетели през годините. Това показва още и факта, че сред българите в САЩ има достатъчно ерудирани и подготвени за обществена дейност и ръководство наши сънародници.

За Патрон на Фестивал „Български дни в Чикаго – пролет 2012” беше избрана Лина Кърк от вестник „България”. Мениджър на Фестивала е Петранка Стаматова, вицепрезидент на Българо-Американска Асоциация.

За Патрон на Програма „Награден Форум – Чикаго 2012” беше предложена д-р Виолета Симов-Динев. Ръководител на Форума е Никола Чаракчиев, секретар на Българо-Американска Асоциация.

За Патрон на Проект „Българи от Чикаго” (Работно заглавие на Алманах за история на българите в Чикаго в три тома) беше предложен Симеон Стоилов, Генерален консул на Република България в Чикаго”. Автор на проекта е Климент Величков, член на Борда на Директорите на Българо-Американска Асоциация.

Успехи Български Патрони в Чикаго.

Българо-Американска Асоциация

Bd12p-PF

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.