Home » Авторски страници

България – част от ЕС или от Третия свят?

2011.12.17 3 коментари
Spread the love

В хватката на 22-годишното брутално разграбване на държавата – лъгани, ограбвани, робуващи, потъпквани, страдащи и гладуващи, опиянени от съня на измамата и популизма…

Същият летаргичен сън, в който ни се обещаваше едно по-добро и достойно бъдеще след присъединяването ни към Евросъюза. ЕС бе морковът, българинът – магарето. Сънят си има своя край. Надеждите бяха разбити, обещанията се изпариха, вярата ни бе погребана без почести.

Същите тези „политици“, угоявали се на държавната софра в продължение на 22 години, сега ни налагат поредната измама за това как ни хвалят от САЩ и Европа. Колко добре сме се справяли, как са ни „размразили“ еврофондовете. Дават ни за пример бедстващите и фалирали гърци с пенсии в размер на 2000 евро. ГЕРБ ни строи магистрали, членове сме на ЕС и НАТО, хвалят ни, това е достатъчно. Да, българинът е най-беден в ЕС, но някой надявал ли се е, че ще живее по-добре от средностатистическия германец, французин, италианец и т.н.?

Същите тези политически паразити обаче забравят да ни разкажат как живеят хората извън рамките на ЕС. Никой няма интерес да направи съпоставка на стандарта ни на живот с този в държавите от Третия свят, просто защото кулата на илюзиите ще се срути със страшен трясък. Всичките лъжи ще бъдат изобличени, а лъжците – посочени с пръст. Некадърниците и крадците – наказани с вот от народа, а защо не дори и с революция.

Към настоящата дата минималната работна заплата в България се равнява на 138,46 евро.

Ирак, който бе изравнен със земята от „демократичните“ бомби на САЩ и все още е арена на военни действия и всекидневни терористични удари, може да се похвали с минимална работна заплата в размер на 146,91 евро. Манипулаторите на народна хранилка биха обяснили този факт с наличието на петрол в близкоизточната страна, но не биха могли да обяснят как в Ливан, където петрол няма, минималната работна заплата е 247,02 евро.

В Босна и Херцеговина, която не е член на ЕС и скоро няма да бъде, минималната работна заплата е в размер на 164,09 евро.

В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро.

„Икономическият гигант“ остров Вануату се радва на минимална заплата в размер на 213,70 евро. Трябва да се отбележи, че 80 % от населението на острова е заето в селскостопанския сектор, а Вануату не е офшорна зона.

Тринидад и Тобаго – 176,88 евро, Сейнт Винсент-и-Гренадин – 151,02 евро, Сейнт Китс и Невис – 387,20 евро, Антигуа и Барбуда – 337,92 евро. При цялото ми уважение към тези страни се оказва, че папуасите получават по-високи заплати от българския роб.

Гражданите на Перу и Еквадор, които са в списъка на държавите от Третия свят, получават по-високи заплати от българските трудещи се, съответно 178,04 евро в Еквадор и 151,42 евро в Перу. Всъщност минималните работни заплати в държави от Третия свят са по-високи от тези в една държава – член на ЕС и НАТО. Оказва се, че българинът е експлоатиран от бизнеса (олигарсите) в по-голяма степен…

Веднага възниква въпросът за цените на хранителните продукти и комуналните разходи в горепосочените държави спрямо България. Към 2011г. потребителските цени в Перу са 10,34 % по-ниски от тези в България, а като цяло покупателната способност на средностатистическия перуанец е с 22,36 % по-висока от тази на българина. Ако за ток, газ, вода и смет българинът харчи средно 140 лв. на месец, то за същите киловати ток, куб. м газ и вода и изхвърлена смет перуанецът харчи 73 лв. или почти наполовина.

Еквадорецът, който взема цели 40 евро повече на месец, купува литър мляко за 0,61 евро, а българинът – за 0,92 евро. Ако цената на билета за градския транспорт в европейска България е 0,50 евро, то за жителя на Еквадор този билет струва 0,20 евро и т. н.

Ние дори не влизаме в критериите за държава от Третия свят, защото и там населението живее по-добре от нас. Покупателната способност в Тунис, чийто народ се вдигна на бунт поради лошите условия на живот, беше с 11,93 % повече от тази в България!

Покупателната способност на населението в Босна и Херцеговина е с 35,56 % е по-висока от тази в България!

Покупателната способност в Чили е с 44,44% по-висока от тази в България!

Жителите на Ел Салвадор имат 10,36% по-висока покупателна способност от българските граждани!

Гражданите на Хондурас имат 82,61 % по-висока покупателна способност спрямо българите!

Иранецът – „враг на човечеството“ според САЩ, има 39,75% по-висока покупателна способност от българина!

Йорданецът, който обитава пустинята и държавата му е една от най-бедните в Близкия изток, притежава 13,67% по-висока покупателна способност от нас!

Без да е член на ЕС и НАТО, „македонецът“ има 6,92% по-висока покупателна способност от българина!

Боливиецът има 75,03% по-висока покупателна способност от българина!

В Доминиканската република покупателната способност на местните жители е с 46,84% по-висока от тази на българите!

В Малави (държава от южна Африка) е с цели 82,51% по-висока, в Мексико – 79,28% по-висока, в Пуерто Рико – 147,08% по-висока и т.н.

Стига с празни обещания, илюзии и лъжи.
Стига с популизъм и манипулиране.
Стига с медийна тъмнина и насочване на проблемите в други посоки. Стига с чуждопоклонничество и потупване по рамото.
Стига с търпението.

Нека погледнем реалността, която ни заобикаля.
Нека се събудим!
Ние не сме най-бедните само в ЕС.
Ние сме една от най-бедните нации в света.
Ние сме по-бедни от хората в повечето държави от Третия свят!

Магистралите няма да ни направят по-богати.
Кой е виновен за това?
22 години управление от СДС, БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ.
Всички те ви докараха до това унизително положение.
Положение, в което живеете по-бедно от най-бедните.
Работите за жълтите стотинки на олигарсите и се покланяте на едни и същи лъжци.
Същите олигарси, които заграбиха държавното богатство – вашето богатство.
Същите лъжци, които ви лъгаха 22 години, лъгаха и крадоха.
Същите тези, които ви създаваха илюзии в продължение на 22 години и продължават да ви създават такива.
Празни обещания, без реални действия.

Кажете стига, или бъдете роби!
Кажете стига, или живейте по-зле от хората в Третия свят!
Кажете стига, както го направиха хората от Северна Африка и Близкия изток.
Кажете стига, и се борете за един по-добър живот. Стига празни обещания, стига лъжи!
СТИГА !!!

 

Автор:  Илиан Тодоров

 

3 Comments »

  • Илиан Тодоров said:

    Благодаря, че сте публикували моята статия.Надявам се хората да се събудят от летаргичния сън, на който всъщност са жертва. Най-лесно е да избягаш от проблемите (респективно да емигрираш). Не оставяйте родината си и се борете за това, което в крайна сметка ви принадлежи по рождение.

  • Bobby said:

    Брат, съсах се да пускам наляво и надясно това което си написал!!!Велико, точно и много истинско……………….

  • Bobby said:

    Кой си ти мм к му? Дай да четеме каво публикуваш!!!!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.