Home » Избрано

ЧЕШКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАБРАНЯВА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

2011.11.24 Един коментар
Spread the love

24 Ноември 2011 г., Прага

Чешкото правителство ще реши идния месец дали да предприеме юридически стъпки, за да забрани Комунистическата партия заради твърдолинейната й позиция и връзките й с бившия режим, който изби стотици политически затворници. Това заяви премиерът Петър Нечас, цитиран от Асошиейтед прес.

Нечас каза, че експертен екип от министерствата на правосъдието и вътрешните работи разполага с месец, за да изготви предложение за забраната. След това правителството ще реши дали да поиска от Върховния административен съд да забрани партията.

Днешното съобщение бе направено, въпреки че няколко анализа показаха неотдавна, че няма юридическо основание партията да бъде забранена, отбелязва АП.

За разлика от повечето други комунистически партии в региона, които се включиха в лявото политическо пространство, комунистическата партия в Чехия, която е четвъртата по големина, запази твърдолинейната си позиция.

—————————————

В същото врерме червеният лидер у нас Сергей Станишев става най-ляв и в Европа. Вождът на БСП ще е новият шеф на всички леви в ЕС, макар и временно – засега, съобщава http://www.vsekiden.com

 

 

Станишев става най-ляв и в Европа
Червена агитка заминава за Брюксел да ръкопляска

 

Червеният лидер у нас Сергей Станишев става най-ляв и в Европа. Вождът на БСП ще е новият шеф на всички леви в ЕС, макар и временно, до 28 и 29 ноември 2012 г.

Съветът на Партията на европейските социалисти се произнесе кой да седне на мястото на сегашния председател на ПЕС Пол Нируп Расмусен, който преди дни обяви, че се оттегля сега и няма да се кандидатира на конгреса догодина за нов лидерски мандат.

Точно Расмусен бил поканил Станишев да поеме ПЕС.

Макар и временно на поста – до есента на 2012 г., когато е редовният конгрес на ПЕС и избор на председател, Станишев се е заел сериозно да блесне пред левите колеги в Европа. Като начало евродепутатът Кристиан Вигенин е организирал мощна агитка – делегация от 40 леви кметове и активисти, които да посрещнат с овации триумфа на Сергей.

Освен това, Станишев и верните му в БСП виждат в лидерството му в ПЕС коз, с който да излязат срещу тръгналия мощно към шефския кабинет на „Позитано” 20 Георги Първанов. Конгресът на БСП пък се очаква да е идващата пролет. Съвсем логично европостът на Станишев ще го бетонира и в столетницата.

 

One Comment »

  • Nik said:

    “Приемете поздравленията ми по повод избирането Ви за председател на Партията на европейските социалисти. Тази позиция е шанс България да има още един представител, който ще защитава националните интереси в европейската политика на най-високо равнище. Убеден съм, че с избора Ви за председател на Партията на европейските социалисти, страната ни получи още по-силен глас в Европа. Независимо от политическите ни различия съм уверен, че в името на общия интерес на българските граждани, ще работите в диалог с нашите колеги от ръководството на Европейската народна партията…”

    Бойко Борисов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.