Home » Избрано

Иван Николов: България трябва да прояви грижа към сънародниците си зад граница, защото това е неин национален интерес

2011.11.27 Няма коментари
Spread the love

“България трябва най-после да заживее със самочувствието си на европейска държава и да прояви грижа към сънародниците си зад граница не само, защото това е неин морален дълг, а защото това е неин национален интерес.”

Това каза председателят на Българския културно-информационен център в Босилеград Иван Николов в интервю за Агенция „Фокус” по повод отбелязването на 92-ата годишнина от Ньойския мирен договор. Ньойският мирен договор е акт на отмъщение и наказание към българския народ и той противоречи на съвременните основополагащи европейски принципи и ценности – смята той. Последиците от разделението за българския народ с Ньойския договор са фатални. „Най-напред – българските евродепутати, а след това и европейските чиновници трябва да се позанимаят с този въпрос и да поработят за създаването на предпоставки за нашето национално, икономическо и културно възраждане”, каза Николов.

Пред паметника на Васил Левски в Босилеград днес беше отбелязана годишнината от Ньойския договор.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.