2024-04-24

2 thoughts on “Иван Груйкин: Властта трепери да не се събудят гражданите

  1. Имаме опит. На „ти” с мутрите Григор Лилов разказва, че Бойко Борисов още след 90-те години „е събирал борчовете предимно „со кротце и со благо” – без писък на спирачки от джипове и чупещи костите бухалки”. Но случвали се и гафове. Така станало с убийството на шефа на Клуб 777 Антон Димитров. На съд за покушение бива изправен Райко Райков – „33-годишният президент на филиала на „Ипон” със собственици Бойко Борисов и Цветелина Бориславова. Райко Райков е убиецът (заедно със свои „авери”) и на хасковския бизнесмен Ангел Петров. Вместо само да го сплашат, „биячите го усмъртили, счупвайки гръдната му кост и захвърлили трупа в язовир до село Светлина”. Дават се още няколко примера с издънки на служители на „Ипон”, работили като изпълнители на мокри поръчки на мафията.

  2. ”Всички държавните такси са незаконни.”

    Ако бяха ДЪРЖАВНИ, щяха да са и ЗАКОННИ.
    Но те са на МАФИЯТА, която си има държава на територията, именуема от векове България.

    ”- Принципът на разхода влезе законово през 2003 г., но администрацията продължи да си го прави постарому. И по време на социализма размерите на таксите се правеха произволно. Тази традиция се запази. “

    Та нима днес не живеем в обществото на последната фаза на социализЪма – комунизЪма; има само една малка подробност: комунизЪмът, мимикриращ под прикритието на капитализЪма, е „построен“ (разбирай – награбен) за по-малко от 7% от населението на „тази страна“.

    Номенклатурните партайгеноси превключиха от четене заветите на Мордехай Леви на следване глобалния подход към редуциране на световното население до 500 милиони души (от днешните над 7 милиарди); какво ги интересува новите антимесии, че Земята може да понесе – при разумно потребление – и над 100 милиарди население…

    ”За тези 20 г. големият страх на управляващите елити е това – събуждането.”

    Учени-неврофиолози са доказали, че преобладаващата част от човечеството съществува в състояние на перманентен сън – от деня на раждането до последния ден.

    Неслучайно Господ Исус Христос казва: „Оставете мъртвите да погребват своите мъртъвци“. Т.е. тези хора не само не се събуждат – те са и умрели… за Истината.

    ”Не се отчитат пред гражданите. Нямат интерес гражданите да се интересуват и да мислят.”

    В тази връзка – пред кого да се отчитат мафиотите (пардон – „управляващите елити“)?
    Граждани в България? Може и да е имало – „Имало едно време…един дядо и една баба!“

    ”В сила е погрешната концепция на социализма: чиновниците и държавата са всичко.
    Отделният човек е нищо.
    Той има само задължения. “

    Зависи. Зависи от гледната точка. За онези плужеци, които възкликват от кулата на геноцида над „своя“ народ „-Аз съм принц по рождение и боговете са мои братя!“ , концепцията на социализЪма си е баш тамън.

    От друга страна, кой ни е крив, че сме сукали млякото на славянската „задруга“, вместо да се поучим от Запада, където индивидът и държавата са поставени (поне според закона) на равна нога? Иди сега и се отучвай, че не само ти си длъжен на държавата, но и тя (стига да я има, т.е. да не е нискойерархично звено на Мафията) има задължения спрямо тебе.

    ”Запази се социалистическата държава и манталитетът от тогава.

    Да, но с горното допълнение в скобите.

    ””В България „данъци + такси + осигуряване” е едно от най-смазващите в Европа. Голяма част от таксите са скрити данъци. Никой не се е засилил да идва тук, всички си тръгнаха.”

    Хората пък се чудеха защо сериозните инвеститори бягат като попарени от „държавата с най-ниския – само 10% – плосък данък“…

    И защо само източни и западни мафиоти ще си счупят краката да „инвестират“ в (разбирай – да източват) българската икономика.

    ”Хората ги е страх от полицията, те не се обръщат към нея. Погледнете полицията. Това са хората, които внушават от съжаление до страх, но не и доверие. “

    Обаче България не е полицейска „държава“…
    Нищо, че има повече полицаи на глава от населението, отколкото славещия се със своите (някогашни) гангстери Чикаго, щата Илиной, САЩ.

    ”- Думите ви не са ли потвърждение на максимата, че всеки народ си заслужава управниците?
    – Така е, въпросните господа са си на мястото. Въпросът е ние къде сме.”

    Така е, въпросните господа вече не са другари.

    Въпросът е ние какво сме… ако не сме народ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *