Home » Избрано

286 МАФИОТСКИ БОСОВЕ ПРЕБРОЕНИ В БЪЛГАРИЯ

2011.11.09 Няма коментари
Spread the love

София. 286-има са лидерите на престъпни групировки в България, като от тях 134 са неутрализирани от полицията. Това съобщи в деня на полицията главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев пред БНР. Той подчерта, че кризата води до увеличение на уличната престъпност.

Георгиев смята, че полицията е свършила добре своята работа по случая “Катуница”. Единственото, което не разреших да бъде направено в Катуница, е използването на тежката техника и също така използването на сила. Ние сме изправени срещу една маса от хора, в която има страдащи, има обидени, има роднини на загиналите момчета и има хора, които са дошли там да палят и чупят. Аз бих ги определил като лумпени и маргинали, каза той.

Георгиев прехвърли топката в храма на Темида и обяви, че недоумява защо въпреки усилията на полицията, съдът продължава да освобождава със смешни гаранции хора, уличени в източване на милиони. Останах леко изумен от факта, че всички участници в организираната престъпна група по източване на ДДС, които бяха задържани, в момента са на свобода или със смешната гаранция от 1000 лв. Тук е моментът да зададем въпроса къде отива превенцията. Включително можем да коментираме случая “Ковачки”. Той получи присъда – условна, което означава, че оттам нататък всеки един бизнесмен, който реши да заобикаля законите, може спокойно да прибира милиони и да получава условни присъди. Това за мен е недопустимо и означава, че отново трудът ни е сизифов, пак пълним каца без дъно, обяви главният секретар на МВР.

България продължава да стои на пътя на наркотиците, разказва още Калин Георгиев.

Относно евентуалните протести на полицаите, главният секретар на МВР заяви, че много му се иска служителите на МВР да бъдат облечени, да бъдат обути, да имат достатъчно гориво и да могат да покрият най-нужните потребности на живота. За качествените служители има винаги място в МВР, подчерта той пред БНТ. Георгиев уточни, че до момента не е имало нито един служител на МВР, който е показал качества, който е добър служител и да е отпаднал от системата поради съкращаване на щата.

Полицейското насилие е мит. Няма друга такава държава, в която полицай да бъде блъскан, ритан, да му бъдат късани пагоните и този, който го е направил, да не получава тежко наказание, каза още Калин Георгиев. Аз не го виждам това полицейско насилие. При 54 000 души състав на МВР, при 70 случая за полицейско насилие, не знам колко са осъдителните присъди, колко са доказани, мисля, че статистиката е в полза на служителите на МВР, подчерта той.

http://epochtimes-bg.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.