Home » Авторски страници, Е-Списание

15 години Българска евангелска църква «Нов Живот” в Чикаго

2011.11.06 Няма коментари
Spread the love

Вчера 05.11.2011 от 19 часа се състоя празненство послучай годишнината на евангелската църква под надслов “15 години – в служение на българското общество”. Предлагаме ви кратък фоторепортаж от мястото на събитието Christian Life College в Mount Prospect.

Тържеството започна с коктейл, а след него чухме специален концерт от песнопения на оркестъра и на музикалния хор за хваления към църквата. На сцената видяхме Ася Тодорова, Антон Паунов, Емануил Спасов, a също Румен, Росен и Димо Арнаудови, Венцислав Перфанов и пастор Станимир Танев.

.

След концерта 10 минутно видео показа моменти от 15 годишната история на църквата.

.

Последваха приветствия. Първи пастор Владимир Георгиев поздрави присъстващите и даде думата на Генералния консул на Република Българи в Чикаго Симеон Стоилов.

.

След него думата имаше отец Валентин от Българската православна църква “Свети Иван Рилски” в Чикаго. Той завърши поздрава си с откъс от стихотворението “Паисий” на Иван Вазов и Думите “Господ е велик и разбира българския език”.

.
Пасторът на Българска християнска баптистка църква в Чикаго Георги Киров в своето привествие към присъстващите каза “Днес е голям ден не само за българската църква, но и за българското общество в Чикаго”.

Пастор Валимир Георгиев благодари на на всички медии, обществени дейци и гости уважили събитието. В своето обръщение той каза “….църквата преобръща сърцата и мисленото на хората” и още “… за духовното просвещение на нашия народ ние се нуждаем от подкрпетата на представителите на властта, както и на всички православни братя и сестри .” и завърши с “Нека Господ да ни благослови!

Тържеството продължи с изпълненията на гайдаря Петър Алексиев и ръководения от Констатнин Маринов танцов ансамбъл “Верея”, които бяха съпрововени с бурни ръкопляскания.

.
Последва молитва на тримата пастори на евангелиската църква Владимир Георгиев, Станимир Танев и Марио Христов, които благословиха предстоящата официална вечеря.

.
Накрая всички гости се отправиха в съседната зала за да се насладят на вкусната българска кухня. Много от нас си поговориха със стари приятели, запознаха се с нови. Обещахме си още срещи.

****

Вижте настроението в залата:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.