2024-04-24

2 thoughts on “Унгария: Намаляват пенсията на комунистите

  1. И бившите офицери и въобще служителите на щат в прословутата Държавна сигурност получават тавана на пенсиите. (По същата причина – имали са високи заплати с високи отчисления от тях.) Затова, впрочем, почти никой не говори у нас и никой не се сеща… Дали са заслужавали точно те, всички работили в тайните служби на бившия режим (както и партийните апаратчици, за които споменава Ник), високите си заплати и сега, респективно, тавана на пенсиите, не знам дали въобще има смисъл да коментирам.

  2. И у нас партайгеносите-апаратчици получават тавана на пенсиите.

    Но не им стига – претендират за премахването му – присламчени до справедливите искания на миньори, летци, подводничари, металурзи, строители и други честно заработвали високи трудови възнаграждения български граждани.

    Не им стигат безбройните привилегии, които имаха по времето на социализЪма, та жадуват доживот да смучат кръвта и потта на отрудения българин, който е отделял бели пари за черни дни.

    Таванът на пенсиите наистина е противозаконен и трябва да се махне, но преди това пиявиците от социалистическата ера трябва да получат по справедливост полагащото им се възмездие:

    минимална социална пенсия.

    (Разбира се, стига да не се окаже, че „Гарван гарвану око не вади“…).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *