Home » Авторски страници

Тася Тасoва (Австралия): “Гласуваме не само за президент, но и за Обществени съвети”

2011.10.22 Няма коментари
Spread the love

Интервютo на Тася Тасoва за Радио SBS* (Австралия) може да чуете тук – линк.

Tasia_Tasova

Тася Тасова е млада, красива и енергична жена, завършила Икономика и социални науки към Сидни Юнивърсити, има магистратура по международно право и международни отношения. Живее в Австралия от шест години. За кратко е председател на най-старата българска организация в Австралия Дружество “Родина”, Сидни. Основател и пръв ръководител на испанското сосиете към Сидни Юнивърсити, една от най-големите организации в този топ международен университет. Понастоящем е координатор на Обществения съвет на българите в Австралия.

В интервюто ще чуете разказа й за създаването на Обществени съвети на българите в Австралия и по света.

———————–

Обществените съвети на българите в чужбина (изписано съкратено ОС или ОСБЧ) са независими изборни органи, които защитават правата и интересите на българите, живеещи зад граница, четем на уеб страницата на организацията globalbulgaria.org

Съгласно чл. 5 ал. 3 от обнародвания в ДВ бр. 30 от 2000 г. Закон за българите живеещи извън Република България: Обществените съвети се създават като консултативни органи към българските дипломатически и консулски представителства. Всеки български гражданин, живеещ в чужбина, може да избира и бъде избиран в Обществен съвет.

Какво не е Общественият съвет?

Общественият съвет не е асоциация, в него не се членува, той е изборен орган. Обществените съветници не получават инструкции от политически и каквито и да е други организации и не получават възнаграждение за своята работа.

Временни обществени съвети съществуват в Канада, Германия, Бразилия, Гърция, Испания, САЩ, Австралия, Франция и очакваме да бъдат открити и на още места. Те си поставят за цел провеждането на избори за редовни Обществени съвети.

България е там, където има българи!

——————————-
*Радио SBS отразява събитията в Австралия и по света за многонационалното общество на най-малкия континент и е независим източник на новини.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.