2024-03-28

1 thought on “Първанов отново отсъства от един телевизионен дебат и пак спечели от това

  1. Първи дебати. Плевнелиев слаб. Очертава се като пудела на Бойко, с договорка между ГЕРБ и БСП

    e-vestnik

    ТВ 7 организира телевизионен дебат между Плевнелиев и Калфин, воден от бойковия журналист Бареков. ТВ 7 на Делян Пеевски официално беше обявена пред Сметната палата като една от 36-те агенции, на които ГЕРБ плаща за изборите.

    Изненадата обаче беше, че Плевнелиев разочарова, не беше убедителен. Калфин беше ясен и преди дебата.

    Какво е странното – че дебатът е елемент от негласното споразумение между ГЕРБ и БСП да се елиминира Кунева. Цялата жълта и полужълта преса я залива с помия месеци наред. Очевидно големите мъжаги се уплашиха от жена. Социолозите казаха, че ако тя иде на втори тур, Плевнелиев не е сигурен победител.

    По Калфин вестниците лайномети не изстреляха нищо. Първанов и Борисов очевидно са се разбрали за своите протежета.

    Но става смешно.

    Както коментираха дебатите в интернет – „охлюв срещу плужек”. Очакванията бяха, че Плевнелиев лесно ще победи скучния и ясен като протеже на Първанов Калфин. Но не.

    Плевнелиев беше неуверен, не се владееше, подхвърлянията и заяжданията не му отиваха и не бяха на място. Докато на Калфин, добър-лош, заяжданията по му подхождаха.

    Плевнелиев се затвърждава в образа на „пудела на Бойко”. Като министър си седеше на мястото, но като политик и евентуален президент нещо не върви. Сега министерството на магистралите остана без адекватен министър, а ако Плевнелиев стане президент, няма да си е на мястото.

    Двучасовият цирк, воден от Бареков, беше събрал с студиото цяло войнство от журналисти и др. в подкрепа на Плевнелиев.

    Най-забавно е участието на Стоичков за подкрепа. Този първичен и див българин спечели симпатиите на нацията, когато изрече преди мача с Германия през 1994 знаменитото „Ай, цу цвай, цу дрън”.

    Но сега, когато говори за политика и подкрепя ГЕРБ, по-скоро предизвиква съжаление. А и участието му в предизборната агитация не е без интерес – той доведе от Испания свой приятел с готови три проекта на стадиони, за които Борисов обеща държавата да ги строи, да съдейства. Не е като „Ай цу цвай цу дрън”.

    Незнаен коментаро в интернет беше обобщил дебатите така:
    „Калфата и Плевнята в диспут, с водещ Ники Дудука – абе, тия тримата са направо готови прототипи за анимационно филмче на Доньо Донев…”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *