Home » Авторски страници

Глобализацията у нашенско или глобализация „по български”

2011.09.12 3 коментара
Spread the love

Автор: Павлик Петров

Продължение от I част – линк: “Кралят е мъртъв, да живее кралят!” или Капитализмът и Демокрацията са мъртви – да живее Глобализмът!

Местната Българска мафия, специален коктейл от: маркова руска и украинска водка, грузински коняк, българска домашна, двойно препечена с есенции от западно бренди и задокеанско уиски, смесени и раздрусани по стара италианска рецепта (Братя българи, наздраве и да Ви е сладък коктейла, отпивайте на малки глътки – изглежда „серт”!) е също индикация колко глобален е вече този свят, особено за тези, които от хилядолетия живеят на географския кръстопът на световните култури.
А като дойде „Ерата на Чипа” и ни го „сложат” на всички, животът ще е “песен” – пълна автоматизация на услугите, никакво висени по опашки, никакви разправии. Чипът ще е там където са ти го сложили (по твоя воля или против волята ти). Инструкциите получаваш по слушалка вградена в ухото – както на агентите под прикритие. Само дето нямаш жива връзка, а автоматизираната система те предупреждава (с глас „меден –загорски”, естествено компютърно генериран и модулиран) кога си на път да настъпиш Закона по опашката. А ако случайно вече си го настъпил ще те покани учтиво да облечеш „ оранжевото кимоно” и ще те информира колко дни обществен труд ти се полага да отдадеш „доброволно” на общината. Отражателните жилетки общината ги дава безплатно и засега са уж за временно ползване.
Има и много други възможности – особенно въображение не е нужно. Прост пример: автоматизираните системи регистрират пияния мераклия да направи едно кръгче, още когато си пали двигателя на колата, заключват волана и педалите и подават информация до местното управление. А там катажиите вирнали крака на бюрата (по американски образец – ние обичаме да подражаваме Големия брат, пък който и да е той в исторически план) следят автоматизираното превеждане по банков път на глобите за опит за нарушаване на Закона за движение по пътищата и само снемат статистически данни за годишния отчет. А когато накрая дойде финансовия отчет, на всички катажии, без изключение, им раздават приз за „неподкупна” служба на Обществото, заедно с тлъста парична премия на ръка (компенсация за пропуснати ползи през годината). И всички са щастливи – и нарушителите (когато изтрезнеят), че не са си счупили главата и са избегнали разправиите, и катажиите – нали не им се налага да правят хайки и да събират на парче полагаещото им се „лично” за службата в името на „общественото благо”– вземат си го еднократно и на куп, без да залягат и се крият по кюшетата! Пък и икономии от бензин се правят (и от там ще “капне” процент към годишната премия). Горивото сега е „кът” по всички точки на Света, трябва да се пести.
Само Балканските „хитреци” (особено тия от „Правец-ко”, че чак до пределите на „Шопско”, то си е в кръвта им от времето на „Тато”), дето си мислят, че могат да надхитрят системата и да намерят цаката и на „чипа” и на „защитите” в автомобила ще бъдат неприятно изненадани. Съсредоточени в опита си, в първия момент дори няма да забележат, че Глобалната система ги е „КОНФИСКУВАЛА”, заедно със собствената им кола и когато се осъзнаят, вече ще са в оранжево кимоно (специална кройка и запазена марка „R” за самураите зад решетките – в цвета може да има нюанси в различните географски зони на Света). След което по бързата процедура автомобилът, къщата и личното имущество на „самурая” ще бъдат разпродадени на търг, за да се осигури финансирането на изхранването му зад решетките – неговото и на не толкова имотните му събратя по килия. Такъв е законът – „самураите” в оранжеви кимона трябва да се хранят, за да се поддържа агонията на съществуването им (на някои им дават присъди сумарно над 100-200 години – да са живи и здрави, пък като излязат поумнели да се радват на живота до края на дните си разумно). Дава им се време за размисъл, време за прощаване с ИЛЮЗИЯТЯ, ЧЕ СИСТЕМАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ „БИТА”. В Америка в много щати смъртното наказание не съществува (естествено по хуманни причини, да не си помислите, че е от страх, че ще оредеят редиците на самураите в оранжеви кимона, а като следствие на затворническите институции могат да им „резнат” бюджетите).
Системата е замислена гениално – абсолютно саморегулираща се!
Някои все още живеят с надеждите, че ще могат да „плюскат” като американците от „доброто старо време”. Други са обаче наясно, че трябва и да се произвежда и хукнаха да търсят Марсианците. Зелените човечета от Марс, като разбраха какво ги чака, се затриха в дълбокия Космос. Добрата новина: Търсенето продължава… Системата СЕТИ за прослушване на открития космос функционира нормално. Орбиталния телескоп Хабл скоро премина поредната профилактика и му „набутаха” най-съвременните и скоростни процесори и друга „свръх електроника”. Космосът е на длан пред зоркото му око. Правим пълно сканиране на цялата Вселена. Бръкнете в Интернет да видите какви чудесии се виждат. Наближаваме границите на Вселената! Само въпрос на време е сканирането да завърши и да ги „набараме” (марсианците), ако ще да са се „забутали” в Дънвселенната периферия. Вече има данни, че се долавят вибрациите от страхливото им треперене – предвкусват крайния час на разкриването си. Като знаем какво ги чака и ние на тяхно място бихме треперали!
Ей , пустите му американци – две поколения живот си живяха – успяха да се уядат без помощтта на Марсианците. Ама гледай какво става, с тоя ГЛОБАЛЕН АПЕТИТ, само да ги набараме (Марсианците) – ще ни работят на осем часови смени по три смени, т.е. безсменно (това тук му викат non stop – аз лично имам опит и мога да се окажа полезен при обучението на бедните ни извънземни братя). И тогава оцелелите след Апогея и Разрухата на Капитализма американци ще завидят на световния апетит за поглъщане. Много е сладко, да му се не види, кога не си го изработил с потта си! Па и не си се морил –имаш сили да поглъщаш, да поглъщаш!
Бойко също тайно се надява ние да сме едни от първите, които ще въведат марсианска работна сила в България – нали сме членове на НАТО. Първите пратки пленени марсианци се доставят на „членовете”, следващите са за съюзниците и „коопериращите”. Русия и тя ще се вреди, макар и на опашката – нали „кооперира” и е заровила „ядрената бухалка”. Китайското ръководство вече отказа – те си имали достатъчно работна сила, а и не искали да глезят китайския народ, който под червените знамената на Комунизма уверено строи Капитализма. В бившия Съветски съюз „червената аристокрация” разглези собствения си народ и какво стана – загуби ВЛАСТТА!
КИТАЙСКАТА КОМПАРТИЯ И ВСИЧКИ НАЛИЧНИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ КАТЕГОРИЧНО, ОТГОВОРНО И С ДОСТОЙНСТВО ОТКАЗВАТ ДА ПРАВЯТ ПОДОБНА ГРЕШКА – НЯМА ДА СИ ДАДАТ ВЛАСТТА ПО ТАКЪВ БУДАЛЕШКИ НАЧИН!
Всички, които ни се опъват на нас от „Алианса” (не от „Пакта” – пази Боже някой да си го помисли, това са отживели понятия от времето на „Охладената война” и „Стоманизираната завеса”), та всички дето ни се опъват ще ги санкционираме – ще им наложим „ТОТАЛНО ЕМБАРГО” за внос на марсианци и всички Световни сили ще хукнат на бегом да го подкрепят с подписите си, защото пратките марсианци се раздават по реда на полагане на подписите за санкциониране.
Бойко, поддържай си формата, за да бягаш бързо! Иначе как би си изпълнил обещанието, че в скоро време България ще „Цъфне и ще върже” и всички задгранични българи ще се върнат доброволно да консумират плодовете. Братко, ти само „набарай” една от първите пратки и аз ще си дойда доброволно от Флорида, па двамата да си пием двойно препечената на чардака. След такова бягане си заслужил да разпуснеш. Млади, кръшни ханъми с полупрозрачен воал и наниз от „алтън жълтици” по шиите ще ни веят с палмови листа (внос от марсианските пустини). Нашият събрат Доган ще направи лично подбора (не на листата, а на ханъмите) и собственоръчно ще ни дрънка на дайре.
Рая ще си го направим тук на Земята, брат Бойко, на кръстопътя на световете – у нашенско! Марсианците да му мислят! Някои от тях ще ни носят ракията и салатата, а ние вдъхновени и загрети от „щафетата” (ситно нарязана) от първите „четири по сто със шопска”, ще си оправяме вътрешната политика, па и на иностранците акъл ще даваме. Изтощените от прислугване марсианци ще лежат проснати по корем като персийски килими, а ние ще си стъпаме по тях да не ни изстиват краката (мраморът дърпа топлото). За везаните със сърма върху коприна чехли задължително със завъртяни върхове (за да не боцкаме „ориенталските килимчета” между ребрата по невнимание – все пак всички сме Хуманоиди, докарали сме ги да ни работят, не да ги малтретираме), та за чехлите ще се погрижи пак брат Доган – той върти „алъш-вериша” с Ориента от „след комунистическо” време.
А междувремено Народното ни събрание, по-„съединено” отвсякога ще обсъжда „силовите методи” за контрол над Марсианците. И не е нужно да присъстват всички народни представители, те и без това нямат такива навици. Доверието по темата може изцяло да бъде поверено на по-аристократичните „синекръвни” представителни събратя – те натрупаха достатъчно опит през годините как силово да решават проблемите (пардон, исках да кажа как да решават силовите въпроси). В това време по-простосмъртните червенокръвни представителни братя (някои от тях много се напъваха да посинеят и да имат по аристократичен загар, ама не им се отдаде и я докараха само да порозовяване), та те де, и червенокръвните, и порозовелите, строени в редици като войници с маршова стъпка ще се отправят към Правец, за да изпълняват завета на „Тато”. Носеха се слухове, че е пожелал да го погребат по корем. Само не се разбра баба Ванга ли му даде тази идея или е имал съноведение. Мислил човека в перспектива – дал на всички българи, които си милеят за него, възможността с маршова стъпка, бавна и тежка, без да нарушават строя да му целуват продължението на гърба. Изтече информация, че голямо множество вече се е престрашило и го е направило на годишнината му (целуването де). Имало и представителни лица целувачи. Не съм сигурен само духовия оркестър дето е свирил дали беше и той представителен, държавен?! На такива тълпи и вождът-учител Георги Димитров би завидял. Добре, че го извадиха своевременно от Мавзолея, за да не гледа. То и други неща не ставаха за гледане. Примерно „смъртоносния” герб на Социалистическа Република България – имаше вид на надгробен камък на отговорен партиен другар с годината на раждане и смъртта му. Все пак носеше и кодиран образователен характер – цялото местно население бе просветено кога е възникнало първото българско царство и кога е затрито последното. След затриването остана географско място – комунистите си го боядисаха в червено. След „демократичните” преобразувания, демократите решиха да си го оцветят в синьо – от смесването на боите се получи подозрителен нюанс, създаващ определени асоциации. С времето започна и да намирисва. Междувремено бяхме влезли в Европа и европейците ни се притекоха на помощ. Направиха ни подробна скица на тоалетна с контурите на подозрителното, миризливо петно, забелязано на сателитните снимки, при това безплатно. Изпратиха ни я по масмедиите (целият Свят и се възхищаваше в изумление). Подробните инструкции как да си облицоваме клоаката, за да я трансформираме в лицеприятно за очите и обонянието отходно място пристигнаха със секретна поща. Уникалността на проекта бе съхранен като запазена марка само за нас си, за да нямат претенции другите държави къде да си плащат като им се ходи по нужда. Европа се грижеше за „обединения” си имидж.
А междувременно търсенето на марсианците продължаваше и нетърпението нарастваше.
Но понеже Марсианците успешно са се „скатали” в Дълбокия Космос и още не сме ги открили, ВЪПРОСЪТ, който всеки един от нас е добре да си зададе, е: Какво е Глобализма? Ще остане ли нещо като оглозгаме Земята в лакомията си?! Или Глобализмът е началото на Края на Света (такъв какъвто го познаваме).
Този, който си е направил труда да прочете материала да се запита възможно ли е да предотвратим края, опълчвайки се срещу безсмислието и неговите носители (ако сте чели внимателно би трябва да сте почуствали що е БЕЗМИСЛИЕ)?!
За намирането на правилния отговор може да ни помогне мисълта на един от Великите синове на Америка, леко перефразирана „СВЯТ, който продава свободите си за повече СИГУРНОСТ, не получава никаква СИГУРНОСТ, а накрая ЗАГУБВА ТОТАЛНО СВОБОДАТА си!!!
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ИМА ЕДНА СВОБОДА, КОЯТО НИКОЙ НАСИЛА ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ МОЖЕ ДА ВИ Я ОТНЕМЕ – ПРАВОТО НА САМОСТОЯТЕЛНО МИСЛЕНЕ. ПРЕДАДЕТЕ ЛИ ТАЗИ СВОБОДА ДОБРОВОЛНО – ПРЕДАВАТЕ СЕБЕ СИ!!!
ТОЛКОВА ЗА ГЛОБАЛИЗМА, ГЛОБАЛНАТА СИГУРНОСТ И ГЛОБАЛНИТЕ ЛЪЖИ НА ГЛОБАЛИЗМА И НЕГОВИТЕ АПОГЕИ.

—————————–

* Още от същия автор – виж линк.

3 коментара »

  • kamboni said:

    otnovo po-mnogo priqten nachin si opisal “nashta”; bedna bulgarska realnost v koqto,poglednato ot istoriqta vseki si pravi kakvoto si iska, t.e. po-rano beshe komunizum,nalojen…dokato se stigne do globalizum i nie kato bulgari otnovo nqmame sili ili ne iskame da se opulchim, sreshty neshto nalagano ni ot opredeleni sili koito opredelqt putq/posokata na sveta…!edno stado s promit mozuk se upravlqva mnogo po-lesno otkolkoto svobodni i svobodoliubivi hora, koito imat svoe veruiu za tova v kakuv svqt i kak shte jiveqt, bez nqkoi da im e nalojil ramka ot koqto da ne mogat da izlizat…!

  • вирджиния said:

    Хубаво е,че все още има смели хора бунтари по душа като Павлик,които да издигат глас против глобалното икономическо робство и да казват истината в прав текст,но какво от това?Какъв е пътя напред,каква е алтернативата за обикновенния човек,това е по-важно.Изборът не е много обнадеждаващ:абориген в джунглата,аутсайдер отхвърлен от “стадото” или роб на системата.За съжаление има много грамотни,но немислещи хора,които използват само 5,6гр. от сивото си вещество в главата.Главният приоритет за някои си остава яденето,пиенето и секса.Ами те и животните ,за това живеят,пък и го правят по необходимост,а не от алчност и лакомия.Може да си припомните думите на соц.вожда Т.Живков “Суверенитета народът го разбира да има ядене и пиене.Ето това е суверенитет!” Какъв размах на мисълта,каква държавническа прозорливост!В днешно време и геният трудно може да провиди размера и последиците от предстоящите промени в новия,бързо променящ се свят.Изборът е ваш!

  • ники said:

    Браво Павлик, интересно, оригинално, с няколко “пласта” – за да се позабавлява човек, пък и за да поразсъждава ….. Само не е ясно какво трябва, или можем да направим. Вероятно в следващ материал ще предложиш идеи?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.