Home » Избрано

Терористична заплаха в САЩ за годишнината от 11 септември

2011.09.09 Няма коментари
Spread the love

Властите в САЩ предупредиха за реална терористична заплаха преди десетата годишнина от атентатите на 11 септември.

Заплахата е насочена към Ню Йорк и Вашингтон – градовете, които бяха ударени при атентатите през 2001 г., когато загинаха близо 3000 души. Това е заявил пред Ройтерс източник от правоохранителните органи, пожелал анонимност.

Властите издирват двама или трима души, заподозрени във връзка с терористичната заплаха.

Президентът Барак Обама разпореди удвояване на мерките за борба с тероризма. Представител на Белия дом заяви, че Обама е бил уведомен за заплахата в четвъртък сутринта, но подчерта, че мерките за сигурност вече бяха повишени в навечерието на годишнината от атентатите.

„Въпреки това президентът нареди на антитерористичната общност да удвои усилията в отговор на тази правдоподобна, но непотвърдена информация“, заяви той.

Мерките за сигурност в Ню Йорк са повишени заради съобщението, заяви кметът Майкъл Блумбърг.

„Полицията  разполага допълнителни ресурси из града и предприема мерки за гарантиране на безопасността, някои от които може да сте забелязали, други – не“, каза Блумбърг. Той все пак заяви, че хората не бива да променят обичайния си ритъм на живот.

Кметът на Ню Йорк посочи, че заплахата не е потвърдена, но въпреки това е правдоподобна и предупреди гражданите да бъдат бдителни.

Други източници на Ройтерс също отбелязват, че, макар конкретна, заплахата не е потвърдена и в крайна сметка може да се окаже недостоверна.

Министерството на вътрешната сигурност, което само преди седмица заяви, че не разполага с достоверна информация Ал Кайда да планира атака около годишнината, отказа да даде подробности за заплахата, отбелязва Ройтерс.

 

Източник:  Dnes.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.