Home » Авторски страници

Повторното распване на Христос или скодоумие и демагогия от името на Бога

2011.09.19 7 коментара
Spread the love

Автор: Павлик Петров

Богочовекът Исус Христос, след като живя тук на Земята между човеците 33 години и ги опозна достатъчно, преди да го распнат се молеше на небесния си Отец „ако може тази горчива чаша” да го отмине. След като вече добре познаваше човеците, може би си е задавал въпроса, дали не му е напразна саможертвата и ще го разпнат за нищо? Въпреки това се подчини на волята на Отца. Последният в безкрайната си милост към хората им даваше още един шанс.

Сигурно Христос е имал основание да си зададе въпроса „Струва ли си?” И като гледаме логиката на събитията през последните две хиляди години, мислещите Човеци наистина имат право да си зададат също въпроса – струвало ли си е наистина?

CRОт времето на идването на Христос, Божията църква, след като бе институциализирана през Римско време, се разцепи през вековете на Западна, Римокатолическа и Източно-православна, след което се започна едно умопомрачително цепене на вече разцепеното и така нататътък – истинска верижна реакция, като при ядрен разпад на уран, достигнал критическа маса. Според някои данни, в момента верижната реакция е достигнала до етап, при който се наброяват 34 000 църковни институции, претендиращи, че са християнски църкви. След като Бог е един и Христос е глава на Християнската църква, как дръзвате да го разпъвате в толкова посоки? На някои наглостта им стигна до там, че си обожествиха Папата. Страхливи душици и педофили обличаха расата, за да служат на религиозните институции, защото религиозните институции добре им се отплащаха. И порочният кръг се завъртя и заразата се разрастна като проказа! Религиозните институции на Земята се превърнаха, заедно със светските, в двете основни маши на Дявола за държене в силово и страхово подчинение на земното стадо.
В Евангелието пише „Моята църква ще бъде винаги преследвана” – това са думите на Христос, главата на Християнската църква. Не до време, а винаги! Кой ви преследва Вас господа, облекли расата под куполите на религиозните институции Католически, Ортодоксални, Протестански, Англикански и прочие. Ако има някакво преследване, то е вътре помежду Ви в борбите по ерархичната стълбица за повече институционна власт, с което прахоствате жизненото си време, вместо да служите на Бога. Погледнете се в огледалата как сте се ояли, още ли имате наглостта да твърдите, че ви преследват и вие я карате на пости, по библейските правила. За някои от вас трябва да разширяват портите на олтарите, за да може да се претъркулите вътре. Такова окръгляне с пости не става! Нито е генитически наследено. Явно повечето дето са надянали расата, затова са ги и облякли – да се окръглят за чужда сметка. Това си е от време оно – от превръщането на Божията църква в Религиозна институция.
С институциализирането на Божията църква започна израждането не само на тялото, но и съзнанието на тези, които бяха призвани да разпръснат Светлината на Божието Слово между човеците. И се изродиха и станаха носители на Мрака! И това цялата история на Християнските религиозни институции (не християнската църква) го потвърждава. Особено по време на мрачното средновековие. Тогава Религиозните институции бяха мерило за нещата, а „Светата инквизиция” – беше машата им. Правили ли сте си труда да погледните инструментите на инквизицията – проверете в Интернет и ще ги видите, заедно със скици и инструкции за приложението им, ако издържите да гледате до края. С тях, чрез страх и адски мъки БЕЗБОЖНИЦИТЕ В РАСО насаждаха умопомрачителни религиозни догми от името на Бога. Насаждаха ги и зорко си ги пазеха (догмите). Защото докато догмите живееха вкоренени в съзнанието на хората и религиозната институция щеше да живее, а следователно и безбожниците в расо щяха да си паразитстват безметежно. А който дръзнеше да е на друго мнение – минаваше през „Светата инквизиция”. А и ако мъченията се окажеха недостатъчни да сломят духа му и да се разкае за „заблудите” си, следваше КЛАДАТА – горяха го жив – публично на площада. Присъствието на местното население бе задължително, за да се поддържа жив страхът му и никога да не си и помисли да се опълчи на скодоумието и на неговите носители.
Такава бе участта и на Джордано Бруно, когато дръзна да им каже, че Земята е кръгла, а плоски като тепсия са главите под калимявките им. И други неща написа и им каза. Изгориха го жив на площада, след като го мъчиха по килиите на Инквизицията осем години и не успяха да сломят духа му! Голяма част от протоколите, свързани с разпитите му са все още „засекретени” от Ватикана повече от 400 години. Защо ли?
Когато Галилео Галилей си позволи да им каже, че Слънцето не се върти около Земята, а всъщност е точно обратното – само му показаха кладата, която му бяха подготвили и с помощта пак на „Светата инквизиция” и го „вразумяваха”, докато се отказа от твърдението си официално.
Разбра човекът, че жертвата му е безсмислена – искрата на разума в главата на „вразумителите” му отдавна бе изгаснала и там властваше ТОТАЛНО БЕЗУМИЕ. В тези глави бе невъзможно да завъртиш никаква идея, различна от общоприетите догми, камо ли цялата Земя около Слънцето.
Човекът живееше във времената, когато ИСТИНАТА БЕ ЕРЕС!
Междувременно „служителите” в расо, докато сутрин се тръшкаха демонстративно по очи с глава на Изток (по същото време, в което обикновените хора поемаха към нивите, за да изкарат хляба за себе си и за овчарите си в расо), с периферното си зрение бяха забелязали, че Слънцето е кръгло.
Повече от триста години трябваха на Църковната институция на католицизма, в лицето на „обожествения” папа (по това време той бе от полски произход) да признае „някои грешки” на „Светата инквизиция” и да се извини от нейно име публично. Явно учените го бяха подвели. Вместо да си чете догмите и да промива съзнанието на околните с тях (нали това му е работата – да „промива”, на никоя институция не и трябва истината, особено ако не и е изгодна), та той „обожественият” човек беше се поддал на изкушението да погледне на снимките, направени от Космоса, които учените от НАСА бяха картотекирали. Не се усети на време как го бяха „прекарали” и взе, че се извини. Не видя своевременно „ръката” на самия Луцифер как му пробутва фотосите между догмите и се подведе. Извини се за ГРЕШКА, направена от НЕПОГРЕШИМАТА РЕЛИГИОЗНА ИНСТИТУЦИЯ! Какво падение! После горко се разкайва до края на живота си за това си деяние, но никога не си призна официално.
За да не направят същата грешка, представителите на Църковните институции по цялата планета продължават да въртят „плоския тиган” на Слънцето около „плоската тепсия” на Земята (къде в директния, къде в преносния смисъл на думата). Те и ИСТИНАТА са превърнали в ДВУЛИКА РАЗМЕННА МОНЕТА за осигуряване на собственото си паразитстване – когато им трябва „ези” ще бъде „ези”, когато им трябва „тура” – ще бъде „тура”. Те са се самоидентифицирали със Закона от името на Бога и са се самоопределили да бъдат и ЗАКОНА и ИСТИНАТА!
Има и хора, които проумяват, че който отказва да носи Закона в себе си, отваря пътя на институциите, включително и религиозните, да му налагат насила закони, по които да живее и да го контролират дали ги изпълнява. И когато не ги изпълнява, те го санкционират! Порочният кръг е затворен и може да си се върти до безконечност, ако не си направим труда да го разчупим.
За съжаление по-голямата част от стадото не го разбира и само си е подложило врата в пряга на институциите. Като им си тегли – да теглят, но тоя „демократичен” принцип, посредственото в мисленето болшинство да определя и съдбата на мислещото малцинство е безкрайно порочен. Обаче работи за някои институции и затова те си го тачат. А ако някой не разбира и мисли, че това са празни приказки, да погледне в историята само няколко години назад – в ерата на Буш-младши. Поставиха на върха човек, който симулираше, че може да чете – журналистите го разконспирираха първи, на други им трябваше снимка как държи книгата на обратно.
Е добре, ако той е толкова демонстративно неграмотен, защо бе преизбран?! Навярно защото и избирателите бяха на неговото ниво. Но пострадаха всички – и които не гласуваха за него, и тези, които гласуваха за него, та и целият свят – защото с приближените си и администрацията си той „срути” Щатската и световна икономика.
Така работи демократичният принцип, когато попадне в ръцете на мнозинство, което не е дорасло за Демокрация, а си стои на ниво, удобно за институциализирана Манипулация.
Разликата е само кой ще доминира. Държавните или църковните институции. Битката е главно между тях. Хората са винаги потърпевшите. Английският крал, на който му „писна” да коленичи пред „представителите на Бога”, в деня когато и мазолите на колената му се бяха разранили, се разяри и си „спретна” Англиканската църква. И ролите се размениха. Духовенството се просваше по корем и застилаше пода, когато Кралят влизаше в храма и той си стъпяше по тях доде стигне до Олтара. И мазолите на колената му минаха и с времето се потулиха.
В САЩ и в други страни религиозните институции са уж отделени от Държавата. Ама на практика не е точно така – те и съзнанието на хората промиват, правейки го по-податливо за манипулациите на държавните институции, а от друга страна и религиозни институции, групировки и общества, къде скрито, къде открито се месят в изграждането на светските закони на управление. А хората като попаднат под ударите на подобни противоречиви „хибриди” се „шашкат”, чуствайки се в позицията на разпнати от диви коне, теглещи в противоположни посоки.
И защо е така? Защото в основата на всяка институционна манипулация е СТРАХЪТ! Всяка институция за да доминира и управлява насажда СТРАХОВЕ!
Хора, вие доброволно отказвате избора, даден Ви от Небесния Отец да живеете без страхове, а после се просвате пред него и го молите да Ви снеме веригите и кога се изправите сами си ги надявате или доброволно се подлагате да ви сложат институционните хомоти. Защо въобще се молите да Ви освободи, след като доброволно сте избрали да бъдете пожизнени роби? Що за БЕЗУМИЕ?! То в главите на обитателите на заведенията за хора с ментални отклонения има останал повече здрав разум. И ако са там, то е защото не им е издържала психиката в опита им да живеят нормално в общество, обсебено от ЛУДОСТТА НА СТРАХА, на която Вие, почти без изключение сте носители.
ИЗКЛЮЧЕНИЯТА СА В ЛУДНИЦИТЕ ИЛИ В ГРОБИЩАТА, А ОБЕЗУМЕЛИТЕ ОТ СТРАХОВЕТЕ СИ СА НА СВОБОДА, ЗА ДА ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ!
Бог като обещае, винаги изпълнява обещанията си, само че не се обвързва със срокове, а дава, когато получаващият не само е готов да получи (то готови да получават има много), а когато е узрял да оцени, това, което ще получи. Явно си е направил изводите от времето на Стария завет и от израелтяните, които изведе от робство в Египет и им даде Обетованата земя, ама робските им душици се уплашиха да си я вземат и Бог ги изпрати за 40 години в пустинята. И когато родените в робство измряха и дойде новото поколение, последното си взе предложеното, защото бе зряло и надживяло страховете на предците си.
Така се предовери и на Адам и Ева в райските градини – каза им да не късат забранения плод. И след като те двамата злоупотребиха, ги изгони от Рая.
Погледнете цялата човешка история от създаването на Адам до днес. Единственото, в което ние сме последователни, е да злоупотребяваме с доверието на Създателя. Явно ще е много търпелив шом още не ни е „затрил” от лицето на Земята, но и това наближава.
Злоупотребата със свободата на избора не може да бъде толерирана вечно.
Когато собствената ни съвест, дадена пак от Създателя, ни хване „в крачка”, се оправдаваме с Дявола. Този, който вярва в съществуването на Бога, трябва да вярва и в съществуването на Луцифер. Той е князът на тази Земя. Той е синът Божий Деница – сияйния Ангел в Небесата, радващ очите на Създателя си , но до момента, кога се е възгордял и в гордостта си е дръзнал да се мери със Създателя. От този момент започва падението му и след като го „замитат” от Небесата с голямата Божия „метла”, за да не ги замърсява с присъствието си, пада при нас на Земята.
И от както е тук той я „институциализира”. И всяка институция е ерархична. А той дърпа „конците” на институционните „кукловоди”. И ролите са разпределени като в голям симфоничен оркестър. Музиката Луцифер сам си я пише и сам си я дирижира. Стадото, в ролята на публика, харесва му, не харесва му – слуша. Напускането на залата не е разрешено, освен с краката напред. Ама има шугави овце, които го дебнат само за секунда да се вживее във величието на собствените си творения и се юрват към изходите. Омръзна му с едната ръка да дирижира, а с другата да завръща. Сега Луцифер е замислил нов план – адекватен на Ерата, в която живеем, а ние сме в Ерата на Глобалните технологии. Машината за Глобално „зазиждане” е завършена, изпитанията приключиха успешно и зазиждането на изходите от Глобалната световна концертна зала започна. Междувременно отделните елементи на системата за следене на овцете да си спазват предопределените им места в концертната зала е вече в общи линии завършена. Остава само да се подготвят персоналните им електронни звънчета. Обсъжда се въпросът дали формата на звънчетата да бъде еднотипна или да има няколко опции и изборът да бъде по каталог. Кочовете в расо, които институциализираха Божията църква, превръщайки я в религиозна институция за промиване на съзнанието, с което дадоха своя достоен принос за задържане на голяма част от стадото в концертната зала на Луцифер, при това от името на Бога, настояват звънчетата им да са с кръстен знак, къде по навик, къде като привилегерован символ. Пустите им навици да бъдат постоянно привилегировани – всичко да им се поднася наготово. Само, че той Луцифер се чеше между рогата и се въздържа да си даде съгласието – винаги мечтата му е била да заличи и кръста и спомена за него в главите на стадото. Иначе всичко останало към настоящия момент върви като по ноти, съгласно предварителния му замисъл.
Приятно пребиваване на всички в Концертната зала на Луцифер!
Подгответе се за шоуто. В новата му концертна програма антракти няма. Ще си стоите на местата докато ви дойде времето и се изцъклите и там ще си „изстивате”. Службата за изнасяне с краката напред бе закрита – поради финансовата световна криза – няма средства за поддържането и. Въведен бе известния от хилядолетия метод на мумифицирането, с лека модификация – ще си съхнете на място без предварителна обработка. Преди да „видите” края си, ще сте толкова измършавели (пак поради световната икономическа криза), че няма да има какво да ви се разлага и ще си съхнете на воля без бактериално присъствие (залата след пълното зазиждане ще бъде надеждно „дезинфикцирана”). Климатичната инсталация ще работи на пълни обороти, поддържайки постоянна температура, за да не се потите. Седалките трябва да бъдат съхранени чисти и мумиите ви да изглеждат естетично, за да не се дразни Главния диригент и Княз на Земята – поне до края на Света.
След това ПЕСЕНТА МУ Е ИЗПЯТА и той си го знае и затова така силно се старае и взема мерки никой да не изтърве ФИНАЛНИТЕ МУ ИЗЯВИ!

Анатемосан и анатемосал всички Земни институции,
раб Божий
Павел

7 коментара »

 • Диоген said:

  Храмът е пълен само с търговци…

 • Mariana said:

  Не е пълен само с търговци, но няма кой да изгони търговците от храма.

 • pepo said:

  Пак чакаме някой друг да ни свърши работата, вместо да запретнем ръкави и да си ги натирим сами!

 • Чистач said:

  Добра идея! Можем да започнем с търговците в Народното събрание, продаващи интересите на България и стигнем до търговците в расо, дето си въртят петолъчката и кръста върху Духовната семинария, както уличните “пачаври” инструмента на прелъстяване.

 • АнгелВ said:

  За да ги изгоним трябва или неподкупен съд или оръжие. И съдът и оръжието са в ръцете на властимащите. Остава ни само да се караме по разни форуми или на масата в кръчмата…

 • вирджиния said:

  Темата за \"търговците в храма\"е много важна.Кризата първо е духовна (в семействоро,в държавата,в църквата),а после икономическа.Ако църквата си беше на мястото пирамидата на ценностната ни с-ма нямаше да е обърната наобратно и най-високата цел да е придобиването на все повече и повече мат.блага и удовлетворение на Егото.Деформацията вече е толкова голяма,че е придобила уродливи форми.Лицемерието и фалша в църквата наистина са отблъскващи.Там хора свещеници,дали обет за вярност пред Бога напомнят съвременни земевладелци,изживяват се като мутри с охрана,със златни ланци и скъпи коли.Църквата е превърната в акционерно търговско дружество,което никой не контролира за безобразията,които стават там,все в името на Бога.Е как тогава такива едни \"свети Отци\"ще разясняват на хората божиите закони за доброто и злото ,когато нито ги спазват,нито ги познават!!Сигурно само пробуждането на Христовата Любов във всяко сърце може да ни спаси от разрухата и края на цивилизацията ни,такава,каквато е.

 • kamboni said:

  Za nai-golqmo sujalenie Curkvata e vegetirala v “Turgovska marka”, na koqto prioritetna cel e da trupa poveche pari/dividenti na gurba na naivni hora/osobeno v USA!ne sluchaino horata ot bransha “constraction”, pri nujda ot remont na/v Curkvata q “derat” x3 za razlika ot obiknoven klient zashtoto TQ se polzva s golqma tolerantnost ot zakona, kato ne plashta nikakvi tax-i a vsichko i e chista pechalba!na vsichkoto otgore hora koito jelaqt da poseshtavat subotno/nedelna liturgiq i stanat chlenove na curkvata trqbva da plashtat 10% ot mesechniqt si dohod za da podpomagat “bednata” Curkva!po televiziqta postoqnno gledame izmisleni “pastori”, chiito brutveji moje bi i te samite ne si vqrvat, no hilqdi hora im idvat na propovedite, kupuvat im knigite…., pravqt gi bogati, zashtoto tova e i edinstvenata im cel!Curkvata, ako poglednem istoriqta e zapochnala da se izrajda mnogo otdavna i sus sredstvata na nasilieto/Inkviziciqta prez srednovekovieto, sus strah tq se e opitala totalno da prechupi horata!Curkvata se e izrodila i mutirala i ot mqsto v koeto horata/ vqrvashtite da mogat da poluchat poslanieto bojie, edinstveniqt i interes e da zabogatqva, bez duhovnost, bez milosurdie…!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.