Home » Е-Списание

Дим и мирис на изгоряло затисна Чикаго

2011.09.13 Няма коментари
Spread the love

13.09.2011

Димът от голям горски пожар в североизточната част на Минесота се движи над Илинойс този следобед. Пожарът започнал от мълния в средата на август, вече е обхванал повече от 200,000 дка.
Поради сухо време и някои нетипични за сезона високи температури, огънят е нараснал през последната седмица. Няколко ваканционни селища в Минесота са били затворени, а туристите евакуирани от околните райони. Гасенето на пожара продължава със самолети и хеликоптери, които помагат на над 200 пожарникари, за да се забави разпространението на пламъците.
Въпреки, че огънят е на повече от 650 км, тъй като студени въздушни маси се движат от северозапад към Чикаго, днес след обяд димът достигна северните райони, а сега и самия център на града.
В Лейк Каунти където се намира редакцията на Eurochicago.com метереологичните и специалните аварийни служби съобщават, че димът е достатъчно силен, за да причини затруднения в дишането и дразнене на очите. Има няколко случай на приети в болниците хора с респираторни проблеми. Гражданите са съветвани да стоят в домовете си при затворени прозорци и пуснати климатици.
Очаква се на сутринта ветровете да променят посоката си и димът да се разсее.

AIR

Карта на сътоянието на въздуха.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.