Home » Избрано

9/11 и Оруелската трактовка на „конспиративна теория“

2011.09.23 Един коментар
Spread the love

                                                                                  Пол Крейг Робъртс*,  Globalresearch.ca

 

Някак си набързо, „докато дремехме“, понятието „конспиративна теория“ промени своето значение. То вече не означава събитие, което се обяснява със заговор. Вместо това вече се свързва с всяко обяснение или дори факт, който противоречи на обяснението на правителството и на неговите медийни клакьори. С други думи, когато истината стане неудобна на дадено правителство и неговото министерство на пропагандата, тя придобива различна трактовка – тази на конспиративната теория, под което се разбира „абсурдно и смехотворно обяснение, което трябва да се игнорира“.

Най-чистият пример затова как американците са „предпазени“ от истината, е медийният отговор на огромния брой професионалисти, които намират официалното обяснение за 11 септември 2001 г. несъвместимо с всичко, което те като експерти знаят относно физиката, химията, строителното инженерство, архитектурата, пожарите, щетите върху сгради, пилотирането на самолети, процедурите за сигурност на САЩ, възможностите на NORAD, въздушния контрол, контрола по летищата и т.н.

Тези експерти, които наброяват хиляди, са заглушени от разни невежи в медиите, които им лепват етикета „теоретици на конспирацията“.

И всичко това въпреки факта, че официалното обяснение, което официалните медии одобряват, е най-екстравагантната конспиративна теория в човешката история.

Нека спрем за минутка и да погледнем отново официалното обяснение, което не се счита за конспиративна теория, въпреки факта, че обхваща една невероятна конспирация.

Официалната истина е, че шепа млади арабски мюсюлмани, които не могат да пилотират самолет, идващи главно от Саудитска Арабия, и които не идват нито от Ирак, нито от Афганистан, надхитрят не само ЦРУ и ФБР, но също всички 16 американски разузнавателни агенции и всички разузнавателни агенции на американските съюзници, включително израелската Моссад, за която се счита, че е проникнала във всяка терористична организация, и която ликвидира тези, които счита за терористи.

В допълнение към надхитрянето на всички разузнавателни агенции на САЩ и съюзниците им, тази шепа араби надхитря още Съвета за национална сигурност, Щатския департамент, NORAD, четири пъти мерките за сигурност по летищата в един и същи час, контрола над въздушния трафик; и американските ВВС не могат да изпратят прихващащ самолет. И успяват в това, че три здраво построени стоманени сгради, включително тази, която не е ударена от самолет, да паднат внезапно за няколко секунди, в резултат на ограничени щети по конструкцията и малки пожари с ниска температура, които се разгарят на няколко етажа.

Саудитските терористи успяват дори да пратят по дяволите законите на физиката и да накарат Сграда №7 да се срути със скорост на свободно падане за няколко секунди, което е физически невъзможно при липса на експлозиви, които се използват при контролирано събаряне на сгради.

Историята, която американското правителство ни разказва, се равнява на гигантска конспирация, достойна за сценарий на филм с Джеймс Бонд. И въпреки това всеки, който се съмнява в тази неправдоподобна конспиративна теория, бива поставян в изолация от послушните медии.

• Всеки, който вярва на архитект, строителен инженер, или експерт по събарянето на сгради, който твърди, че видеоматериалите показват, че сградите са взривени, а не се срутват.

• Всеки, който вярва на доктор по физика, който твърди, че официалното обяснение е несъвместимо с познатите закони на физиката.

• Всеки, който вярва на пилоти експерти, които свидетелстват, че зле обучени пилоти не могат да извършват такива летателни маневри.

• Всеки, който вярва на над стоте очевидци, които свидетелстват, че не само са чули експлозиите, но и са ги усетили лично.

• Всеки, който вярва на нанохимика от университета в Копенхаген Нийлс Харит, който докладва, че е открил не влязла в реакция нано-термитна смес в пробите на прах от кулите.

• Всеки, който не вярва на пропагандата…
…бива обявен за луд.

В Америка днес, и все повече в Западния свят като цяло, действителните факти и истинни обяснения биват заточени в сферата на странната екстравагантност или лудостта. Само хора, които вярват на лъжите, са социално одобрени и приети като „патриотични граждани“.

И наистина, в официалните медии не се допускат откритията, които подлагат на съмнение правителствената версия за 9/11. С други думи, това дори само да съобщите за откритията на професор Харит, се тълкува като одобрение и съгласие с тях. Всеки в американските печатни или ТВ медии знае, че ще бъде моментално уволнен, ако съобщи за тези открития.

Така – въпреки че Харит говори за своите открития пред европейски телевизии и изнася лекции за тях в канадски университети; и, че той и международния изследователски екип, който води, откриват не влязла в реакция нано-термитна смес в праха от Световния търговски център; и предлагат проби, които да бъдат изследвани и от други учени – този факт, доколкото знам, не е споменат в американските медии.

Нежеланието и неспособността да се занимават с всяко мнение за 9/11, различно от официалното, обрича на импотентност много интернет сайтове, които са насочени срещу войните и надигащата се в САЩ полицейска държава. Тези сайтове по незнайни причини приемат правителственото обяснение за 9/11, и въпреки това са против „войната с терора“ и полицейската държава, които са последици от приемането на правителственото обяснение.

Държава, чието население е тренирано да приема всяка правителствена дума и да отбягва тези, които я подлагат на съмнение, е държава без свобода в своето бъдеще.

 

Превод със съкращения:  Alien

Източник:  Еdnodete1.blog.bg

 

——————————————-  

* Пол Крейг Робъртс/Paul Craig Roberts (роден на 3 април 1939 г.) е американски икономист и колумнист на Creators Syndicate. Той е работил като помощник-секретар на Министерството на финансите в администрацията на Рейгън, спечелил е слава като съосновател на Reaganomics.  Робъртс е бивш редактор и колумнист на Wall Street Journal, Business Week и Scripps Howard News Service. Той е критик както на демократическата, така и на републиканската администрации.

Робъртс е възпитаник на Технологичния институт на Джорджия и притежава докторска степен от Университета на Вирджиния.  Има следдипломни специализации в Университета на Калифорния, в Бъркли и в Merton College, Oксфорд. Написал е (сам или в съавторство) осем книги, публикувал е много статии в периодичната преса. Свидетелствал е пред комитети на Конгреса десетки пъти по въпроси на икономическата политика. Негови текстове се появяват често в OpEdNews, Prisonplanet.com, Antiwar.com, VDARE.com. LewRockwell.com, Каунтър и American Free Press.

 

One Comment »

  • Чистач said:

    САЩ е само изпитателен полигон на модела, който предстои да бъде наложен на целия свят. Определени кръгове, самоназначили се за Господари на света от години осъществяват кръстоносен поход срещу Човечеството и не се спират пред нищо за достогане на крайната цел. И това не е от скоро. Когато президентът Кенеди публично обяви за тяхното съществуване и поиска помощта на гражданското общество в САЩ да застане зад него, за да се справи с тях – беше показно разтрелян. Това бе послание към всеки, който дръзне да им се опълчи, че го очаква същата съдба.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.